Megztas kamuoliukas, arba puiki proga susidraugauti su virbalais

Mezgimas turi kalną privalumų. Vienas didžiausių – jį galima derinti su kitais gerais dalykais: bendravimu su šeima (vaikams galima ir pasaką pasekti ar kokį žodinį žaidimą pažaisti), filmų žiūrėjimu. Sakyčiau, mezgimo žurnalai net galėtų mezginius matuoti filmais: „Paprastas mezgtukas –  7 serijos „Nusivylusių namų šeimininkių“, šalikas – numegsite peržiūrėję „Žiedų valdovo“ trilogiją…“.
Tokiu matu matuojant, kamuoliukas, apie kurį kalbėsime, yra lygus vienam pusilgiui filmui. Tarkim „Žaislų istorijai“. O prie „Titaniko“ rymodami numegztumėte net ir visus tris.

Toks spalvingas kamuoliukas gali ir velykiniams margučiams į kompaniją įsiprašyti, ir naujagimiuko lankytuvių dovanėle tapti. Jis gaunasi nemenkas, beveik 15 cm skersmens, todėl, jei norite mažesnio žaisliuko, aprašyme nurodytus skaičius dalinkite per pusę.
Ir dar – šis kamuoliukas puikiai tinka svajojantiems, bet nesiryžtantiems susidraugauti su virbalais. Numegzti paprasta, rezultatas – spalvingas, jaukus daiktelis, kuriame užkoduota jūsų meilė ir šiluma. Pradedam?

Reikės: apie 20 g dramblio kaulo baltos, po 10 g mėlynos, raudonos, geltonos, vario spalvų siūlų (storumas apie 160 m/50 g), 3 numerio virbalų, dėžutės nuo „Kinder surprise“, į kurią įberta sagučių ar karoliukų, 300 g kamšalo.

 

Uždedame 30 akių ir mezgame ripso raštu – tiek geroje, tiek išvirkščioje mezginio pusėje mezgame gerosiomis akimis. Kiekvienos spalvos mezgame po 10 eilių, spalvų tvarka: mėlyna, dramblio kaulo balta, raudona, dramblio kaulo balta, geltona, dramblio kaulo balta, vario, dramblio kaulo balta. Numezgus 80 eilių, 81-oje eilėje akys sumezgamos mezginį uždarant. Gauname juostelę, panašią į linksmą trumpą šalikėlį.

Paskutinės eilės kraštą susiuvame su pirmos eilės kraštu siūle „akis į akį“.

Stai ko reikes

Nusimezgame takeli

megzti žaislai vaikams paprastos idėjos

 

Iš vienos pusės per visas kraštines akis perveriame siūlą, tampriai užtraukiame, surišame mazgelį, o siūlų galiukus paslepiame vidinėje mezginio pusėje.

praveriame siula per krastines akis

siula uztraukiame, surisame mazga ir galiukus paslepiame

Lygiai tą patį padarome ir su kita mezginio puse, bet prieš tai kamuoliuką užpildome kamšalu ir jame paslepiame barškutį iš „Kinder surprise“.

dedame kamsala ir barskuti

margas kamuoliukas ridentis pasiruoses

 

Dar galite ir kokį mielą palinkėjimą vaikiukui parašyti ir barškutyje paslėpti. Nors jis nebus skaitomas, bet ramiai sau tupės viduje kamuoliuko ir skleis šiltas bangeles.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *