Gėlių vazelė vaikams – kiškis iš stiklainio

Aukštesnis, siauresnis stiklainis gali nesunkiai virsti gėlių vazele. Ūgtelėję vaikai ją gali pagaminti patys – kaip puikią dovaną mamos dienos proga, arba kai norisi pradžiuginti močiutę, senelį ar kitus brangius žmones savo rankų darbu. Kiškio-gėlių vazelės idėją aptikau wekendcraft.com tinklaraštyje – ten vaza buvo dažoma kreidiniais dažais, o aš išmėginau po ranka turėtą purškiamą baltą gruntą. Jis tiko, tik reikia stengtis purkšti tolygiai ir nusiteikti stipriam kvapui – tad kitąsyk pamėginčiau kreidinius dažus. Tiek kredinių dažų, tiek purškiamo grunto rasime statybos prekių parduotuvėse.

Kiškio snukelį geriausia piešti akriliniais dažais arba guašu, tačiau tinka ir tekstilės, ar net ir paprasti flomasteriai (jais nupiešime kiek blankiau).

Reikės:

  • stiklainio
  • balto purškiamo grunto arba kreidinių dažų
  • akrilinių dažų arba guašo arba flomasterių
  • virvelės

Gaminame vazelę – kiškį iš stiklainio

1. Stiklainį švariai nuplauname ir pašaliname popierinės etiketės likučius. Jei klijai sunkiai nusiima, pašveičiame tą vietą su aliejumi, riebalų likučius nuplauname su indų plovikliu. Sausą švarų stiklainį nupurškiame baltu gruntu arba nudažome kalkiniais dažais. Dažant gruntu, dėl stipraus kvapo geriau šį darbą atlikti lauke. Paliekame išdžiūti.

2. Ant išdžiūvusio balto sluoksnio piešiame kiškio snukelį – akriliniais dažais, guašu arba flomasteriais.

3. Stiklainio viršų apvyniojame virvele ar kaspinėliu, kad niekas nesuprastų, kokia buvo pirmoji vazelės paskirtis.

4. Pamerkiame gėlių – kiškiui puikiai tinka svogūninės: tulpės, narcizai. Stiklainiukas gavo naują gyvenimą, o mes – linksmą vazelę.

vazelė vaikams

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *