rankų darbo šokoladiniai saldainiai gimtadienio mugė

Greiti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu

Namuose gaminti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu kuo puikiausiai jaučiasi tiek saldžių vaišių, tiek valgomos dovanos vaidmenyje. Sušokę į dailią dėžutę, kaspinėliu perrišti jie ne vieną smagurį maloniai nustebins. Pavojingai skanūs ir greitai pagaminami – ko daugiau reikia? Formelių, saldainiams pagaminti reikia formelių! Bet šiandien su jomis jokios bėdos – tuose pačiuose prekybos centruose netrūksta silikoninių formelių saldainiams, tinka ir silikoninės formelės ledukams, dar vienas variantas – mini keksiukų kepimo forma, tik į ją tiesiai šokolado nepilkite, išklokite specialiais popierėliais. Ir dar – šokoladą saldainiams naudokime kuo kokybiškesnį – šokoladas kepiniams šiuo atveju nepageidautinas. Eime gaminti!

 27 saldainiams reikės:

  • 50 g balto šokolado;
  • 90 ml žemės riešutų sviesto;
  • 200 g juodo arba pieniško šokolado (tinka ir akytas);
  • saujos nesūdytų, sutrupintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu:

1. Garuose ištirpiname baltą šokoladą  kartu su žemės riešutų sviestu – didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant ugnies, ant jo dedame mažesnį indą su šokoladu ir riešutų sviestu – taip, kad mažesnio indo dugnas nesiliestų su didesniame puode esančiu vandeniu, bet nuo jo kaistų. Sumaišome ir atidedame į šoną, kad kiek atvėstų – nesibaiminame, ši skani masė greitai nesustings.
2. Tuo tarpu tokiu pačiu būdu – ant garų, retkarčiais pamaišydami ištirpiname juodąjį arba pienišką šokoladą.
3. Dabar arbatiniu šaukšteliu sluoksniuosime saldainius į formeles – pradėsime ir baigsime šokolado sluoksniais, į vidurį dėsime žemės riešutų ir baltojo šokolado sluoksnį. Visi sluoksniai turės būti daugmaž vienodo dydžio, pavyzdžiui, mano formelėse telpa 3 sluoksniai po arbatinį šaukštelį. Dėmesio! Sudėjus 2 pirmuosius sluoksnius – šokolado ir žemės riešutų, saldainius įdėkime 2-3 min. į šaldiklį – tai padaryti nebūtina, bet taip suformuosite dailesnius saldainukus. Ant pašaldytų 2 pirmųjų sluoksnių dedame trečiąjį sluoksnį – šokolado. Jei mūsų saldainių paradinė pusė yra ant dugno (taip dažniausiai sugalvotos silikoninės formelės saldainiams), su saldainukais nieko daugiau nebedarome – dedame į šaldiklį ir paliekame 15 min. kad pilnai sustingtų. Jei saldainių paradinė pusė  viršuje – ją apibarstome žemės riešutų trupiniais ir tik tada dedame į šaldiklį. Prieš patiekdami, šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu atšildome iki kambario temperatūros.

Nuotrauka: A. Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *