bananai šokolade pavaduoja cake popsus

Bananai šokolade pavaduoja cake pops’us

Vaikų gimtadienių klasika tampantis skanumynas – bananai ir šokoladas plius išsvajoti pabarstukai ir visa tai ant pagaliuko! Kuriam vaikui nepatiks? O mamoms irgi prie širdies: jokios orkaitės, darbo nedaug, efektas puikus. Bananai šokolade gali puikiai pavaduoti cake pops’us: su jais sugaišite triskart mažiau laiko, vaikams įspūdį paliks nemenkesnį, o pilveliams poveikis bus kiek sveikesnis. Jei norite dar sveikiau – naudokite tik natūralius pabarstukus: kokoso drožles, smulkintus riešutus, migdolų skiedreles. Štai garsiam smaližiui Viliui patys gražiausi pasirodė būtent kokoso drožlėmis apsisiautę bananai – nustebino mane, kaip kažin ką! Galėjau galvą guldyti, kad geidžiamiausi bus spalvotais pabarstais apsitaisę!

Bananus šokolade galima sutikti ne viename ir ne dviejuose tinklaraščiuose, kiekvienas gamina juos kiek kitaip. Aš siūlau bananus pjaustyti ne į 2, o į 3 ar 4 dalis, priklausomai nuo banano dydžio. Pagaliukui bus lengviau atlaikyti svorį, o vaikui patogiau valgyti. Mažam žmogiukui tokio dydžio skanumyno tikrai pakaks. Juk reikia ir tortui vietos palikt! Na, gal koks vienas kitas smaguris įsigeis pakartoti, tad atsargai pasiruoškite keliais daugiau.

Bananais šokolade smaguriaukite tą pačią dieną, kai paruošėte, arba, kiekvieną įvynioję į maistinę plėvelę, dėkite į šaldiklį ir turėsite labai neprastų naminių ledų.

 12 skanumynų reikės:

  • 3-4 bananų,
  • 100 g juodo šokolado,
  • 2/3 šaukšto aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų),
  • kokoso drožlių, įvairių pabarstukų,
  • medinių pagaliukų.

Gaminame bananus šokolade:

  1. Į siauresnį, aukštesnį indą įberiame balasto (žirnių, pupų ar ryžių), įstatome jį į šaldytuvą.
  2. Pabarstukus įberiame į lėkštutes.
  3. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje: ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą su sulaužytu gabaliukais šokoladu taip, kad šokolado indo dugnas beveik liestųsi su apačioje kunkuliuojančiu vandeniu.
  4. Kol šokoladas tirpsta, nusilupame ir supjaustome į 3-4 dalis bananus. Į kiekvieną jų įsmeigiame po pagaliuką. Bananai geriau laikosi ant plokščių, skirtų kavai maišyti, tačiau tiks ir mediniai iešmeliai – šiuos kiek lengviau susmeigti į indą su balastu.
  5. Į ištirpusį šokoladą įmaišome aliejų (kitaip šokoladas bus per kietas) ir nukeliame nuo ugnies.
  6. Kiekvieną bananą merkiame nosimi žemyn į ištripintą šokoladą, neapsemtą dalį aplaistome šokoladą pasėmę šaukštu. Perteklių atsargiai nubraukiame ir šokoladuotą bananą apibarstome pabarstukais. Iš karto smeigiame į indą su balastu, esantį šaldytuve, paliekame stingti bent 30 min. ir einame šokoladuoti kito banano. Visiems bananams kiek apstingus, indą ištraukiame ir  dar 30 minučių leidžiame sutvirtėti kambario temperatūroje.
    Kaip patiekti bananus šokolade? Susmeikite juos į balasto pripildytą indą arba sudėkite kojelėmis į viršų ant spalvingų popierėlių keksiukams.
Nuotraukos: A. Rimaitės

2 Responses

  1. Jurga
    |

    Sveiki,

    labai gera idėja, tik sakykite, kur juos perkate tuos medinius pagaliukus?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Jurga, tokių plokštesnių pagaliukų (jie vadinasi vienkartiniai pagaliukai kavai maišyti ar kažkaip panašiai) aptikau Senukuose, bet gal ir kituose didesniuose prekybos centruose turėtų būti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *