bananų duona su riešutais greitas pyragas vaikams

Bananų duona su riešutais – greitas pyragas vaikams

Atnaujinta 02/07/2024

Žinau, žinau, kad bananų duona su riešutais nieko nenustebinsiu – ji labai populiari, kepama daugelyje namų ir kiekviena šeimininkė turi mėgstamą šio kepinio receptą, tačiau Gimtadienio mugė – vaikų švenčių puslapis, todėl jame tiesiog privalo būti paprastos, greitai iškepamos bananų duonos receptas (iki šiol čia gyveno tik prašmatnesnis šokoladinis variantas). Tai vienas  paprasčiausiai paruošiamų kepinių, visada skanus, kiek sveikesnis už daugumą kitų, visada pavykstantis ir labai praverčiantis, kai pyrago reikia čia ir dabar. Be to, tai puikus bananų sunaudojimo būdas – kai jie jau nuberti rudais taškais ir ketina tuoj tuoj išsibraukti iš valgomų dalykų sąrašo.

Bananų duoną puikiai galima kepti ne tik pailgoje kekso, bet ir keksiukų formelėse – bent mano vaikams tokia dar labiau patinka ir niekada ilgai namie neužsibūna.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 3 didelių bananų
  • 75 ml aliejaus
  • 1 šaukšto natūralaus jogurto (galima keisti grietine)
  • 100 g cukraus
  • 200 miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1-2 saujų migdolų arba graikinių riešutų (nebūtinai)
Apie riešutus – jie labai paskanina bananų duoną, naudoti galime įvairius, man šiame kepinyje skaniausia – graikiniai riešutai arba migdolai.

Bananų duona su riešutais – receptas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pailgą kekso kepimo formą, arba keksiukų popierėlius, kuriuose sudėsime į keksiukų kepimo formą, lengvai patepame aliejumi. Silikoninės formos dar labiau paspartina bananų duonos gamybą – jų riebalais tepti nereikia.

2. Bananus nulupame, supjaustome stambiai gabalėliais ir sutriname – galima šakute, bet labai patogu bulvių grūstuve. Visai iki vientisos košės nebūtina trinti, skaniau kai lieka pavienių banano gabalėlių. Į bananus mušame kiaušinius, pilame aliejų, cukrų, dedame jogurto šaukštą ir išmaišome.

3. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Beriame juos į pasiruoštą drėgną  bananų mišinį ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome migdolus – sveikus arba pasmulkintus per pusę.

4. Masę pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame – keksiukai iškeps per 25–30 minučių, bananų duonai prireiks 35–40 minučių.

 

© Tekstas ir nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *