Iš vaikų mėgstamų grūdų žiedelių Cheerios galima sulipdyti gardžius, traškius batonėlius, puikiai tinkančius vaikiškiems gimtadieniams. Nors nesu didelė sausų pusryčių gerbėja, tačiau šventės proga vaikus palepinti tokiu skanėstu galime – vaikus sužavi tiek skonis, tiek faktas, kad sausi pusryčiai gali pavirsti į saldumyną.
Pagaminti šį skanumyną paprasta, pasidarbuoti teks tik 5-7 minutes, tačiau jas visas sąžiningai ir skirkime batonėliams – jų masė sparčiai stingsta, todėl suktis reikia greitai ir sutelkus dėmesį.
Grūdų žiedeliai sulipinami tirpintų zefyriukų pagalba – zefyriukai čia naudojami amerikietiški, taip vadinami marshmallow. Jų rasime prekybos centrų saldainių skyriuose, arba specializuotose saldainių parduotuvėse. Norint, zefyriukus galime pasigaminti ir patys – apie tai rasite čia. Taip pat, kaip ir žemės riešutų sviestą, kuris šiame recepte irgi dalyvauja.
10-12 skanėstų:
- 25 g sviesto
- 140 g zefyriukų
- 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai)
- 60 ml žemės riešutų sviesto
- 3 stiklinių (apie 140 g ) grūdų žiedelių „Cheerios“
- šlakelio aliejaus formai patepti
- 30 g juodo šokolado
Gaminame batonėlius iš grūdų žiedelių „Cheerios“:
1. Kepimo formą lengvai patepame aliejumi.
2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies.
3. Į ištirpusį sviestą dedame zefyriukus – jei jie didesni, galime kiek pasmulkinti, kad greičiau ištirptų. Nuolat maišydami, ant nedidelės ugnies ištirpiname zefyriukus. Beriame į juos vanilę, dedame žemės riešutų sviestą ir išmaišome iki vientisos masės.
4. Beriame į gautą masę grūdų žiedelius ir sparčiai išmaišome, kad visi žiedeliai apsiveltų. Krečiame masę į paruoštą formą ir sparčiai išlyginame į vieną sluoksnį, kiek paspausdami rankomis ar nedideliu kočėlu iš viršaus. Paliekame kambario temperatūroje sustingti ir atvėsti – 10-15 minučių.
5. Vandens vonelėje ištirpiname juodą šokoladą ir juo pašlakstome kepimo formoje sustingusius grūdų žiedelius. Vėl paliekame, kad šokoladas sustingtų – jei skubame, galime įdėti į šaldytuvą. Kai šokoladas sustingsta, supjaustome batonėlius norimo dydžio gabalėliais, aštriu peiliu. Norint, dabar į juos galime įsmeigti ir medinius pagaliukus – vaikams skanumynai nuo jų paprastai būna dar gardesni.
Batonėlius iš grūdų žiedelių „Cheerios“ laikome kambario temperatūroje, sandariai uždarytus dėžutėse.
Nuotraukos Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą