Greiti kepsniukai

Gardūs kepsniai su žolelėmis

Gryname ore ruošti valgiai – vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke – nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą.

Lauke kepami kepsniai puikūs ne tik savo skoniais – juos paprasta paruošti, o paties kepimo malonumą galima tėčiams perleisti. Mamoms tiek to darbo ir telieka – prieš dieną ar kelias užmarinuoti mėsytę, o prieš pat šventę šviežių daržovių dubenį suruošti. Mano patirtis rodo, kad vaikai daržoves mieliausiai valgo papjaustytas gryname pavidale – visokie sumaišymai į salotas ir užpylimai padažais, paprastai jiems kelia ne apetitą, o galybes įtarinėjimų: kas čia toks žalias, o kas čia per grūdeliai ir dar šimtas tų kas čia – manau, patys ne kartą tai girdėjote.

Bet grįžtam prie kepsnių – šiandien pristatau savo mėgstamiausią kepsniukų receptą: kiaulienos sprandinės kepsnius su Provanso žolelėmis. Mes juos paprastai kepame supjaustę į kepsnius ant grotelių, tačiau lygiai taip pat galima užmarinuoti ir gabalėlius šašlykui. Aliejus ir žolelės puikiai suminkština mėsą, iškepusi ji būna gardi, nors liežuvį praryk, pamėginkite!

Užmarinuoti 1,5 kg sprandinės reikės:
8-9 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų),
2-2,5 šaukštelių druskos;
2 šaukštelių Provanso žolelių;
juodųjų pipirų.

 

1. Mėsytę supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais ir kiek pamušame su plaktuku mėsai.

2. Apiberiame druska, žolelėmis, pipirais, pilame aliejų ir gerai išmaišome – geriausiai tai padarysime rankomis.

3. Uždengiame ir statome į šaldytuvą 1-2 dienoms.

 

 

Greiti kepsniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *