greiti sūrio ir sėklų traškučiai

Greiti sūrio ir sėklų traškučiai

Traškučiai iš sūrio ir sėklų paruošiami tiesiog žaibiškai – vos 10 minučių ir jie jau garuoja ant stalo! Ruošiant šventę šiuos naminius traškučius galima iškepti iš vakaro ir paslėpti sandarioje dėžutėje – pats tas receptas, kai laiko perteklius nespaudžia kišenių.

Traškučius kepiau pagal šanųjį justataste.com tinklaraštį, tik sėklų dėjau daugiau, o kitąsyk jų kiekį mėginsiu ir dar šaukšteliu kitu padidinti – man skanu, kai sūrio glėbyje sėklų yra gausiai. Džiovintus svogūnus ir česnakus rekomenduoju rinktis miltelių pavidalu, o jei dėsite džiovintus gabalėliais ar granulėmis – traškučius kepkite iki vos pagels, kad svogūnai ir česnakai nesuskrustų. Beje, jei vaikai stipriai su šiais prieskoniais nedraugauja, jų galima ir atsisakyti – traškučiai bus švelnesni, mažiau pikantiški.

Sėklų ir sūrio traškučiams siūlau daržovių lazdelių – agurkų, paprikų, salierų, morkų bei įvairių salotų lapų draugiją.

 26 traškučiams reikės:

  • 100 g tarkuoto parmezano tipo sūrio (aš naudojau „Džiugą“)
  • 1 šaukšto aguonų
  • 2 šaukštų sezamo sėklų
  • 2 šaukštelių džiovinto česnako
  • 2 šaukštelių džiovinto svogūno

Gaminame sūrio ir sėklų traškučius:

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Visus ingredientus išmaišome ir šaukšteliu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami apie 5 cm tarpus. Vienam traškučiui skiriame apie 2 šaukštelius mišinio.

3. Kepame įkaitintoje orkaitėje 5-8 minutes, kol sūris išsilydys ir traškučiai švelniai parusvės. Neperkepame! Iškeptus ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pilnai atvėsti ir sutvirtėti.

Sūrio ir sėklų traškučius laikome sandariai uždarytus, kambario temperatūroje iki 3 dienų.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *