Traškučiai iš sūrio ir sėklų paruošiami tiesiog žaibiškai – vos 10 minučių ir jie jau garuoja ant stalo! Ruošiant šventę šiuos naminius traškučius galima iškepti iš vakaro ir paslėpti sandarioje dėžutėje – pats tas receptas, kai laiko perteklius nespaudžia kišenių.
Traškučius kepiau pagal šanųjį justataste.com tinklaraštį, tik sėklų dėjau daugiau, o kitąsyk jų kiekį mėginsiu ir dar šaukšteliu kitu padidinti – man skanu, kai sūrio glėbyje sėklų yra gausiai. Džiovintus svogūnus ir česnakus rekomenduoju rinktis miltelių pavidalu, o jei dėsite džiovintus gabalėliais ar granulėmis – traškučius kepkite iki vos pagels, kad svogūnai ir česnakai nesuskrustų. Beje, jei vaikai stipriai su šiais prieskoniais nedraugauja, jų galima ir atsisakyti – traškučiai bus švelnesni, mažiau pikantiški.
Sėklų ir sūrio traškučiams siūlau daržovių lazdelių – agurkų, paprikų, salierų, morkų bei įvairių salotų lapų draugiją.
26 traškučiams reikės:
- 100 g tarkuoto parmezano tipo sūrio (aš naudojau „Džiugą“)
- 1 šaukšto aguonų
- 2 šaukštų sezamo sėklų
- 2 šaukštelių džiovinto česnako
- 2 šaukštelių džiovinto svogūno
Gaminame sūrio ir sėklų traškučius:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Visus ingredientus išmaišome ir šaukšteliu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami apie 5 cm tarpus. Vienam traškučiui skiriame apie 2 šaukštelius mišinio.
3. Kepame įkaitintoje orkaitėje 5-8 minutes, kol sūris išsilydys ir traškučiai švelniai parusvės. Neperkepame! Iškeptus ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pilnai atvėsti ir sutvirtėti.
Sūrio ir sėklų traškučius laikome sandariai uždarytus, kambario temperatūroje iki 3 dienų.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą