ir vėl sveiki saldumynai – abrikosų kamuoliukai su sėklomis

Ir vėl sveiki saldumynai: abrikosų kamuoliukai su sėklomis

Gimtadienio mugėje šią savaitę triumfuoja sėklos – prieš kelias dienas su jomis kepėme sūrio traškučius, šiandien – apie gardžius, sveikus saldumynus, praturtintus sėklomis: abrikosų kamuoliukus. Man labai patinka jų paprasta gamyba – produktus sumalame ir išmaišome kombainu, tada telieka sulipdyti rutuliukus. Nei kepti nei virti nieko nereikia – tik leisti kamuoliukams sutvirtėti šaldytuve. O geriausia, kad kamuoliukų sudėtyje slypi daugybė sveikų, naudingų dalykų – juk po žiemos jų pertekliaus nejaučiame nei mes, nei vaikai. Sveikais saldumynais – abrikosų kamuoliukais gali mėgautis netoleruojantys pieno, kviečių, riešutų, vengiantys riebaus maisto.

22 kamuoliukams:

  • 200 g džiovintų abrikosų
  • 0,5 stiklinės kokoso drožlių
  • 1,5 šaukštelio chia (ispaninio šalavijo) sėklų
  • 0,5 stiklinės saulėgrąžų
  • 1,5 šaukšto medaus arba klevų sirupo
  • žiupsnelis druskos
  • sezamo sėklų, kokoso drožlių apvoliojimui arba juodo šokolado šokoladavimui (nebūtinai)

Man gražiausi ir skaniausi kamuoliukai – be nieko, tačiau norint, juos galime pavolioti sėklose, arba lengvai pašlakstyti tirpintu šokoladu.

Gaminame sveikus saldumynus – abrikosų kamuoliukus su sėklomis

1. Abrikosus nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu, gerai nusausiname.

2. Nusausintus abrikosus dedame kartu su visais produktais, išskyrus medų į virtuvės kombainą aštriais peiliais ir susmulkiname. Masė gausis biri, tačiau paėmus pirštais, trupiniai turi lipti tarpusavyje.

3. Karšto vandens vonelėje šiek tiek paskystiname medų, pilame jį į abrikosų masę ir vėl išsukame. Iš gautos masės lipdome kamuoliukus, jei norime – apvoliojame sezamo sėklose ar kokoso drožlėse ir leidžiame jiems sutvirtėti šaldytuve. Sutvirtėjusius kamuoliukus galima šokoladuoti ištirpintu juodu šokoladu.

Sveiki saldumynai – abrikosų kamuoliukai laikomi šaldytuve – jie čia gali būti iki savaitės.

Desertas be gliuteino, be pieno, be riebalų

 

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *