vaflių traškučiai

Greiti vaflių traškučiai

Vaflių traškučiai – jokia naujiena, tai senus laikus menantis užkandis, bet man jie buvo netikėtas atradimas. Iki šiol stebuklingu būdu mane aplenkdavusį vaflių traškučių receptą susitikau svečiuose per Juozines. O buvo taip – man besipuikuojant atsineštais naminiais lavašo traškučiais, vyresnio amžiaus ponios, iš pradžių nepatikėjusios, kad „tie trikampėliai“ ne iš parduotuvės, ėmė ir prisiminė senus laikus, kai parduotuvėje paprasčiausių dalykų tekdavo su žiburiu ieškoti ir apie jokį lavašą nė girdėti niekas nebuvo girdėjęs. Tačiau gardžių užkandžių ir anuomet visi norėdavo ir sėkmingai prisitraškindavo jų iš paprasčiausių vaflių. Štai taip: vafliai, majonezas, norimi prieskoniai ir viskas žengte marš į karštą orkaitę.
Prieskonius vafliams geriau rinktis smulkesnius, maltus, majonezą galima keisti aliejumi – tik traškučiai bus ne tokie gražiai paraityti, o išliks lygūs ir mažiau į traškučius panašūs – tokie vafliukai prieskoniuoti.

Reikės:

  • didelių vaflių lakštų;
  • majonezo;
  • druskos;
  • norimų prieskonių.

Gaminame vaflių traškučius:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Vieną vaflių lakštų pusę (jei skiriasi raštas, tepame tą, kurioje smulkesni langeliai) ištepame majonezu – geriausia tai padaryti konditeriniu teptuku. Pabarstome prieskoniais – aš naudojau kmynų ir raudonosios paprikos; kumino ir raudonosios paprikos derinius. Jei prieskoniai stambesni ir kėsinasi nubyrėti – juos tuo pačiu teptuku įtriname į vaflius dengiantį majonezą. Sukarpome virtuvinėmis žirklėmis juostomis, po to tas juostas – trikampėliais. Norint galima trumpinti kelią – juostų trikampėliais nepjaustyti, o jau iškeptas sulaužyti į smulkesnius gabalėlius.

3. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame karštoje orkaitėje 4-5 minutes, kol pagelsta ir krašteliai ima riestis.

Naminiai čipsai iš vaflių

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *