gvakamolė su graikišku jogurtu

Gvakamolė su graikišku jogurtu

Įprasta gvakamolė suskambės naujai, jei ją praturtinsime graikišku jogurtu. Tokiu būdu avokadų dažinys įgaus kreminę tekstūrą, švelnesnį skonį ir didesnes apimtis – pats tas mažiems valgytojams.

 Reikės:

  • 2 avokadų
  • 2 šaukštų žaliųjų arba paprastų citrinų sulčių
  • 80 ml graikiško jogurto
  • 1 pomidoro
  • 1/2 smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno
  • 2 šaukštų sukapotos kalendros arba petražolių
  • nepilno šaukštelio druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminame gvakamolę su graikišku jogurtu:

1. Pomidorą perpjauname per pusę, šaukšteliu išimame sėklas, smulkiai supjaustome.

2. Avokadą išskobiame iš žievės ir sutriname šakute taip, kad liktų šiek tiek gumuliukų.

3. Į avokado masę pilame žaliųjų citrinų sultis, išmaišome. Įdedame graikišką jogurtą, išmaišome.

4. Beriame smulkiai pjaustytą pomidorą, raudonus svogūnus ir žalumynus,  išmaišome.

4. Sukrečiame dažinį į dubenį ir patiekiame iš karto, arba, sandariai uždengę, galime kelias valandas palaikyti šaldytuve.

Gvakamolei su graikišku jogurtu į kompaniją patiekime lazdelėmis pjaustytų daržovių, naminių grikių trapučių, lavašo ar baltos duonos traškučių.

Nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *