Įprasta gvakamolė suskambės naujai, jei ją praturtinsime graikišku jogurtu. Tokiu būdu avokadų dažinys įgaus kreminę tekstūrą, švelnesnį skonį ir didesnes apimtis – pats tas mažiems valgytojams.
Reikės:
- 2 avokadų
- 2 šaukštų žaliųjų arba paprastų citrinų sulčių
- 80 ml graikiško jogurto
- 1 pomidoro
- 1/2 smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno
- 2 šaukštų sukapotos kalendros arba petražolių
- nepilno šaukštelio druskos
- juodųjų pipirų
Gaminame gvakamolę su graikišku jogurtu:
1. Pomidorą perpjauname per pusę, šaukšteliu išimame sėklas, smulkiai supjaustome.
2. Avokadą išskobiame iš žievės ir sutriname šakute taip, kad liktų šiek tiek gumuliukų.
3. Į avokado masę pilame žaliųjų citrinų sultis, išmaišome. Įdedame graikišką jogurtą, išmaišome.
4. Beriame smulkiai pjaustytą pomidorą, raudonus svogūnus ir žalumynus, išmaišome.
4. Sukrečiame dažinį į dubenį ir patiekiame iš karto, arba, sandariai uždengę, galime kelias valandas palaikyti šaldytuve.
Gvakamolei su graikišku jogurtu į kompaniją patiekime lazdelėmis pjaustytų daržovių, naminių grikių trapučių, lavašo ar baltos duonos traškučių.
Nuotrauka: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą