Naminiai ledai

Naminiai ledai per 5 minutes!

Plakta grietinėlė plius kondensuotas pienas lygu naminiai ledai, paruošiami per 5 minutes! Štai taip, paprastai! Ir nei ledų gaminimo aparatai, nei kokie kiti nekasdieniai agregatai čia nereikalingi. Mūsų namuose, orams šylant, kai neišvengiamai prasideda ledų sezonas,  šio deserto atsargos šaldiklyje tampa privalomomis.
Kaip šventiniam patiekalui, naminiams ledams aš dedu laaabai riebų pliusą dėl to, kad juos galima paruošti gerokai iš anksčiau. Prieš pat šventę darbai kaip pasiutę puola iš visų pusių, o čia štai išsitrauki iš šaldiklio ir turi nuostabų naminį desertą. Net pasididžiuoti truputį galima… Va taip aukštai iškėlus galvą telieka išdėlioti ledus į indelius! Ir čia labai noriu pasidžiaugti savo atradimu: Party Inbox indeliais užkandžiams, puikiai tinkančiais ledams, želė, vaisių salotoms. Dažnai tokie desertai neįtraukiami į vaikų švenčių meniu vien dėl klaustuko, kur juos sudėti – porcelianinius ar stiklinius indelius ledams turime ne visi…
Dabar klausimas išspręstas, eime gaminti ledų!

Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės: 900 ml plakamosios grietinėlės  (36% riebumo), 1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)

Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai. Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir… po 2–3 valandų jau galime mėgautis ledais!
Vienintelis trūkumas, kad šie ledai, ilgesnį laiką išbuvę šaldiklyje labai stipriai sušąla ir sunkiai dalinasi – todėl geriausia juos šaldyti vienam kartui skirtomis porcijomis. Tokią porciją ištraukite 15–20 min. iki patiekiant, kad kiek atitirptų.
Nors šie naminiai ledai labai gardūs ir vieni, bet jų tikrai nesugadins šviežios ar šaldytos uogos, vaisiai ar truputis juodo šokolado. Išbandykit, nepasigailėsit!

Naminiai ledai per 5 minutes

2 Responses

  1. Oh no
    |

    Jei espresso ipiltum, tai crem brulee gaunasi, labai labai skanu!

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Liuks patarimas, ačiū :)!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *