pikantikši keksiukai su sūriu ir spanguolėmis, gimtadienio mugė

Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis

Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs. Nors maniškiai nėra nei spanguolių, nei sūrio mėgėjai, su keksiukų vėliava žygiuojančius šiuos produktus kirto lyg iš mėgstamiausiųjų penketuko. Prisipažinsiu – nustebino. Maišydama tešlą pikantiškiems keksiukams, galvojau, kad jie patiks tik suaugusiai šeimos daliai. Kur tau! „Keksučiai, keksučiai“ – džiaugsmingai burbuliavo Nidutė už žando kišdama kažkelintą  keksiuką, o vyresnysis brolis vos spėjo žiūrėti, kaip neatsilikti. Ką gi, šilti pikantiški keksiukai tikrai labai gardūs, tačiau kažin ar vaikai  juos valgys atvėsusius – vėl man piršosi dvejonės. Ir vėl – nepagrįstos. „Kur mano keksučiai?“ – suulbėjo kitą rytą Nida ir ilgai negaišdama ėmė taršyti šaltus, bet ne mažiau skanius keksiukus. Dabar drąsiai galiu teigti – pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis puikiai tinka tiek karštiems, tiek šaltiems vaikų šventės užkandžiams.

Keksiukai su spanguolėmis

18 keksiukų reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1/2 stiklinės rudo cukraus;
  • 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 310 ml kefyro;
  • 75 ml aliejaus;
  • 1 kiaušinio,
  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.

Keksiukus patiekiant kaip karštą užkandį, geriausia kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima sunkiau (popierėlius lengva išlukštenti tik pravėsusius). Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.

Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:

1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.

2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.

3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.

Keksiukai su sūriu

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

6 Responses

  1. Viktorija
    |

    Kuo galima butu pakeisti spanguoles? Nelabai ju galiu gauti……

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Artimiausias dalykas – bruknės (šaldytos ar šviežios), bet jų dar sunkiau gauti, jei šaldiklyje nelaukia atsargos 🙂 Bet spanguolių dar tikrai įmanoma rasti – prekybos centrų daržovių-vaisių skyriuose. Jei šviežių ir neaptiksite, didesnėse parduotuvėse tikrai gausite šaldytų. Dar galvoju, gal iš bėdos tiktų džiovintos spanguolės, bet, aišku, su jomis jau kitaip gautųsi nei su šviežiomis ar šaldytomis.

  3. Vaida
    |

    Puikus receptas, kepiau jau dusyk ir abu kartus dingo bematant. Ačiū!

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Labai džiaugiuosi, ačiū, Vaida, kad parašėte!

  5. neringa
    |

    Labai knieti isbandyti. Vaikai , zinau, kad nevalgys, bet vat savo gimtadienio paminejimui darbe planuoju juos kepti. Tikiuosi, labaiu islavinti gumuriai ivertins 😀

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Neringa, pabandykit, mano patirtis rodo, kad net ir neišlavinti bei ganėtinai išlepę vaikų gomuriai šiuos keksiukus sutinka džiaugsmingai 🙂 Išlavintiems taip pat turėtų tikti – skonis neatsibodęs ir daugeliui patinkantis 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *