Traškūs naminiai vafliai iš mūsų vaikystės

Elektrinėje keptuvėje kepti traškūs naminiai vafliai man yra vienas nostalgiškiausių skanumynų. Mūsų namuose jie būdavo kepami dažnai šventei, dailiai mamos susukami į ragelius ir pripildomi kubeliais pjaustytos želė – kaip mes, vaikai, jų laukdavom! Žinoma, gardumynų įvairovė anuomet buvo gerokai labiau ribota, bet, patikėkit, šiuolaikiniams vaikams senieji naminiai vafliukai taip pat labai  labai patinka. Patikrinom. Vieną saulėtą sausio dieną, ilgesio puikiesiems vafliams genamas mūsų tėtis atsigabeno į svečius senąją savo vaikystės vaflinę ir ėmėsi darbo. Namai netruko prisipildyti jaukaus kvapo, o aš vos spėjau sukti karštus vafliukus – jie labai greitai kepa. Ir tikrai baisiai skanūs.

Apie 20 vaflių reikės:

  • 5 kiaušinių;
  • 160 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai);
  • 200 g sviesto;
  • 220 g miltų.

Aš, prisiminimų įkvėpta, vaflius pripildžiau žele (4 vafliams reikia 1 pakelio želė), ją galima maišyti su pjaustytais vaisiais, uogomis, arba vafliukus pripildyti plaktos grietinėlės, rududu, naminių ledų ar šerbeto. Jei atrodo, jog aptirpę ledai pradės varvėti pro siaurąjį ragelio galą, užkimškite jį vaisiaus gabalėliu, o pačiais ledais pripildykite tik prieš paduodami valgyti. Tačiau, žinoma, galima traškiuosius vaflius skanauti ir paprasčiausiai vienus. Vafliukus galite išsikepti net ir pikantiškus, tačiau turėkit minty, kad negavę cukraus jie kiek įsižeidžia ir nesiduoda susukami, lieka paplotėlio formos.

Kepame naminius vaflius:

1. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, druska ir malta vanile. Supilame ant nedidelės ugnies ištirpintą sviestą, išmaišome.

2. Suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.

3. Tešlą pilame samteliu ant gerai įkaitintos ir riebalais kiek pateptos elektrinės vaflinės ir kepame. Iškepusius naminius vaflius iš karto susukame, jei uždelsime jie sukietės ir liks paplotėlio formos.

Senoviniai vafliai - vafliukai

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

59 Responses

  1. Anonimas
    |

    O kiek laiko gali būti pripildyti vafliukai želė?

  2. Gintarė
    |

    Kiek laiko gali būti pripildyti vafliukai želė?

  3. Alvilė Rimaitė
    |

    Pabuvę ilgiau nei kelias valandas, vafliukai vos vos padrėksta – nėra blogai, bet vistik trapumo kiek praranda. Tad, jei yra galimybė, pilyti geriausia prieš pat šventę.

  4. Gintare
    |

    Nepatiko receptas. Vafliu tesla per tirsta. Stori vafliai gavosi ir tikrai netraskus

  5. Alvilė Rimaitė
    |

    Gaila, Gintare, nežinau, kas nepavyko, nes aš pati pagal šį receptą esu daug kartu kepusi ir visuomet puikiai išeina. Gal Jūs kepėte kitoje vaflinėje, toje kur čirvinius blynus kepa?

  6. Alvita
    |

    Man gavosi traškūs, tik trūko saldumo, tad kitą kartą daugiau cukraus dėsiu :)) neblogas receptėlis, ačiū ! 🙂

  7. Alvilė Rimaitė
    |

    Smagu girdėti, kad gavosi, Alvita 🙂 !

  8. R
    |

    Man taip pat gavosi stori, nors kepiau vaflineje. Ipyliau truouti vandensSteslai praskiesti, tai padeti pataisiau 🙂

  9. DdD
    |

    Perdaug miltu is karto matosi. Maximum 200g prie tokiu produktu uztenka.

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Aš tegaliu patvirtinti dar kartą, kad esu kepusi ne sykį ir vafliai visada šauniai gaunasi 🙂 Gal, jei norisi itin plonų vaflių, tuomet per daug miltų, mano gaunasi na, tokio storumo kaip nuotraukoje 🙂 Mano galva ne per stori, bet tai jau skonio reikalas 🙂

  11. Adone
    |

    pirmą kartą pagal ši receptą kepiau , tai irgi tešla per tiršta ir stori gavos.

  12. Alvilė Rimaitė
    |

    Kadangi net keli skaitytojai parašė, kad jiems trūksta traškumo, recepte kiek pamažinau miltų ir vos pridėjau cukraus – man asmeniškai skanesni mažiau saldūs, tačiau daugumai, manau, priimtinesnis saldesnis ir traškesnis variantas 🙂

  13. Gintarė
    |

    Vienas geriausių vaflių receptų, tik atsižvelgiau į komentarus ir cukraus įdėjau 200 g, ir miltų kiekį taip pat sumažinau iki 200g. Gavosi traškūs ir skanūs. 🙂

  14. Alvilė Rimaitė
    |

    Smagu girdėti, kad receptas patiko 🙂

  15. Virga
    |

    Labai skanus ir traskus gavosi 🙂 aciu Jums 🙂

  16. Alvilė Rimaitė
    |

    Super, džiugu girdėti 🙂 Ačiū, Virga, kad parašėte, kaip sekėsi gaminti 🙂

  17. Titas
    |

    Man sitas receptas pac geriausias as pagal ji darau visada net neprisvyla labai skanus iseina aciu uz recepta:)

  18. Alvilė Rimaitė
    |

    Mielas Titai, ačiū, labai džiaugiuosi, man irgi šie vafliukai labai patinka, jau senokai kepiau, reiks vėl kada išsikepti:)

  19. regiuks
    |

    Superiniai , traškūs, ka tik gaminau ir tiksliai viską pagal receptą, Ačiū!!!!

  20. Alvilė Rimaitė
    |

    Regiuks, džiugu girdėt, ačiū Jums, kad gaminat pagal Gimtadienio mugės receptus!

  21. andrejus
    |

    naudokite tik kiaušinio trynius. nuo baltymo gaminiai tampa guminiais.

  22. Alvilė Rimaitė
    |

    Andrejau, taip, bet šių vaflių atveju, manau, kad kepami vien su tryniais jie gali tapti tokie traškūs, kad net nepavyks jų susukti, bus paplotėliai.

  23. asta
    |

    O ka ne taip padariau kad jie man keptuvei puciasi ir tik krastai sukieteja o ne kas daugiau

  24. Alvilė Rimaitė
    |

    Asta, sunku pasakyti, ar Jūs kepate vaflinėje, ar taip vadinamų čirvinių blynų keptuvėje. Kepiniai pučiasi, kai į juos įdedame kėliklių – sodos ar kepimo miltelių, tačiau šiame recepte jų nėra.

  25. Neringa
    |

    Ačiū už receptuką, puikiai gavosi!

  26. Jurgita
    |

    Labai labai geras receptas, gavosi labai traškūs, saldus, buvo gaila net valgyti 😉 ačiū jums! 🙂

  27. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū labai, miela Neringa ir miela Jurgita, kad parašėte, kaip sekėsi gaminti! Man labai smagu, kad vafliukų receptas patiko 🙂

  28. Ieva
    |

    Rytoj bandysiu pirma karta gaminti vafliukus ir iš daugelio receptu išsirinkau butent ši nes man atrodo kad šis receptas vienas sveikiausių (produktai labai geri ir sveiki)
    Aš manau kad gausis puikus vafliukai ☺

  29. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Ieva, produktai – tradiciniai vafliukų, malonu, kad pasirinkote Gimtadienio mugės receptą, gardžių vaflių ir smagaus kepimo!

  30. Edita
    |

    liuksiski, ploni, trapūs ir nieko netrūksta, ačiū

  31. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Edita, labai labai džiugu 🙂

  32. Andrea
    |

    O kiek vafliukų gaunasi is šios porcijos?

  33. Alvilė Rimaitė
    |

    Andrea, apie 20 vaflių išeina.

  34. Tania
    |

    Nepatiko. Netraskus

  35. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Tania, gaila…

  36. Raimonda
    |

    Super vafliai. Ir super mano vafline, kuri vis dar veikia (nors jai jau apie 30 metu :D)

  37. Alvilė Rimaitė
    |

    Raimonda, taip, tos senosios vaflinės pačios geriausios – mūsiškei jau turbūt netoli 40, bet kepa kuo puikiausiai 🙂 Labai džiaugiuos, kad vafliai patiko!

  38. Vitalija
    |

    Ruosiuosi kepti, bet gazdina 200 g sviesto, ar nesijaucia riebalai?

  39. Alvilė Rimaitė
    |

    Vitalija, tai sviestinės, riebios tešlos kepinys, sviestas suteikia jam traškumą. Kuo jį galima būtų pakeisti – nežinau, o ir pakeitus, manau, tai nebebūtų tokie patys vafliai. Tiesiog, tai nekasdienis, šventinis gardumynas. Riebalai jame mano supratimu jaučiasi tik gerąja, skaniąja prasme.

  40. Rominta
    |

    Visas sviestas išbėgo iš vaflinės.Kaip čia visiems gerai pavyksta?

  41. Alvilė Rimaitė
    |

    Turbūt turėjote minty, kad tešla išbėgo? Gal jos tiesiog mažiau pilti reikėtų? Kad ir kaip būtų, apgailestauju, kad Jums nepavyko.

  42. 👌
    |

    👌 😋 gavosi skanus traškūs ir ploni. Pirma karta gaminau ir labai patiko.

  43. Alvilė Rimaitė
    |

    Puiku, labai labai smagu tai girdėti 😉

  44. Ela.
    |

    Idealiai gavosi, traškūs ,miltų apie 200 dejom. Plonyčiai,traškūs senovinėje vaflineje po šaukstą sėdant.

  45. Alvilė Rimaitė
    |

    Valio! Kaskart labai džiaugiuosi, kai vafliukai iškepa taip, kaip ir turėtų 🙂 Miela Ela, ačiū, kad parašėte!

  46. Brigita
    |

    Miltų dėjau 200 g, visa kita – kaip recepte. Nors atrodė, kad tešla tirštoka, bet viskas puikiai gavosi. Laukiu vakaro, kada galėsime skanauti su naminiais mėtiniais ledais.
    Kam netraškūs, galbūt per mažai apkepė? Tos vietos, kurios liko baltos, tikrai ne tokios trapios.

  47. Alvilė Rimaitė
    |

    Smagu girdėti, Brigita, Jūsų derinys – su naminiais mėtiniais ledais – turėtų būti nepaprastai gardus!

  48. nijole
    |

    labai patiko aciu uz recepta

  49. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū, miela Nijole, labai džiaugiuosi!

  50. Gabriele
    |

    Gavosi skanus gardus ir traskus

  51. Alvilė Rimaitė
    |

    Gabriele, džiaugiuosi, ačiū, kad parašėte!

  52. Ieva
    |

    Ir aš juos iš kepiau, pasinaudojau kitų komentarais, tai miltų dėjau 200g, ir kad būtų saldesnis 200g cukraus 🤩 gavosi tobuli 😏

  53. Alvilė Rimaitė
    |

    Valio, Ieva, smagu!

  54. lija
    |

    Miltus beriu ne visus iskart, bet kol pasidaro tesla kaip grietinele, nes padauginus miltu dingsta trapumas, nors jie vistiek skanus kad ir stori. Nezinau kaip ten gavosi Gintarei, matyt neidejo meiles darbui

  55. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela lija, puiki mintis dėl miltų – tikrai galima berti ne visus iš karto, o palaipsniui iki reikiamo tirštumo, nes juk ir tie miltai būna labai skirtingi. Dėkui, kad parašėte!

  56. Gintarė
    |

    Labai labai skanūs ir traškūs. Nespėjau kepti vaikams🤗🤩

  57. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū, Gintare, labai džiaugiuosi tai girdėdama!

  58. Justė
    |

    O tas senovines vaflines reikia kepant dar kažkuom patepti? Ar tiesiog pilti tešlą ir viskas? Ant kokios programos kepti (yra vienas taškui kas, du taskiukai ir kažkokia kaip didėjanti rodyklė)? Bijau sugadinti pasiskolinta vaflinę ☺️

  59. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Juste, tešlą pilame kaip parašyta recepte: „ant gerai įkaitintos ir riebalais kiek pateptos elektrinės vaflinės“. Ant kokios programos Jums nepasakysiu, nes kiekviena vaflinė skirtinga, geriausia klauskite pas ką pasiskolinote 🙂 Vafliams kepti reikia, kad būtų vaflinė gerai įkaitinta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *