Elektrinėje keptuvėje kepti traškūs naminiai vafliai man yra vienas nostalgiškiausių skanumynų. Mūsų namuose jie būdavo kepami dažnai šventei, dailiai mamos susukami į ragelius ir pripildomi kubeliais pjaustytos želė – kaip mes, vaikai, jų laukdavom! Žinoma, gardumynų įvairovė anuomet buvo gerokai labiau ribota, bet, patikėkit, šiuolaikiniams vaikams senieji naminiai vafliai taip pat labai labai patinka. Patikrinom. Vieną saulėtą sausio dieną, ilgesio puikiesiems vafliams genamas mūsų tėtis atsigabeno į svečius senąją savo vaikystės vaflinę ir ėmėsi darbo. Namai netruko prisipildyti jaukaus kvapo, o aš vos spėjau sukti karštus vafliukus – jie labai greitai kepa. Ir tikrai baisiai skanūs.
Apie 20 vaflių reikės:
- 5 kiaušinių;
- 160 g cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai);
- 200 g sviesto;
- 220 g miltų.
Prisiminimų įkvėpta, vaflius pripildžiau žele (4 vafliams reikia 1 pakelio želė), ją galima maišyti su pjaustytais vaisiais, uogomis, arba vafliukus pripildyti plaktos grietinėlės, rududu, naminių ledų ar šerbeto. Jei atrodo, jog aptirpę ledai pradės varvėti pro siaurąjį ragelio galą, užkimškite jį vaisiaus gabalėliu, o pačiais ledais pripildykite tik prieš paduodami valgyti. Tačiau, žinoma, galima traškiuosius vaflius skanauti ir paprasčiausiai vienus. Vafliukus galite išsikepti net ir pikantiškus, tačiau turėkit minty, kad negavę cukraus jie kiek įsižeidžia ir nesiduoda susukami, lieka paplotėlio formos.
Kepame traškius naminius vaflius:
1. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, druska ir malta vanile. Supilame ant nedidelės ugnies ištirpintą sviestą, išmaišome.
2. Suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
3. Tešlą pilame samteliu ant gerai įkaitintos ir riebalais kiek pateptos elektrinės vaflinės ir kepame. Iškepusius vaflius iš karto susukame, jei uždelsime jie sukietės ir liks paplotėlio formos.
Traškūs naminiai vafliai – geriausias receptas, kai norisi nostalgiško skanėsto iš vaikystės!
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Anonimas
O kiek laiko gali būti pripildyti vafliukai želė?
Gintarė
Kiek laiko gali būti pripildyti vafliukai želė?
Alvilė Rimaitė
Pabuvę ilgiau nei kelias valandas, vafliukai vos vos padrėksta – nėra blogai, bet vistik trapumo kiek praranda. Tad, jei yra galimybė, pilyti geriausia prieš pat šventę.
Gintare
Nepatiko receptas. Vafliu tesla per tirsta. Stori vafliai gavosi ir tikrai netraskus
Alvilė Rimaitė
Gaila, Gintare, nežinau, kas nepavyko, nes aš pati pagal šį receptą esu daug kartu kepusi ir visuomet puikiai išeina. Gal Jūs kepėte kitoje vaflinėje, toje kur čirvinius blynus kepa?
Alvita
Man gavosi traškūs, tik trūko saldumo, tad kitą kartą daugiau cukraus dėsiu :)) neblogas receptėlis, ačiū ! 🙂
Alvilė Rimaitė
Smagu girdėti, kad gavosi, Alvita 🙂 !
R
Man taip pat gavosi stori, nors kepiau vaflineje. Ipyliau truouti vandensSteslai praskiesti, tai padeti pataisiau 🙂
DdD
Perdaug miltu is karto matosi. Maximum 200g prie tokiu produktu uztenka.
Alvilė Rimaitė
Aš tegaliu patvirtinti dar kartą, kad esu kepusi ne sykį ir vafliai visada šauniai gaunasi 🙂 Gal, jei norisi itin plonų vaflių, tuomet per daug miltų, mano gaunasi na, tokio storumo kaip nuotraukoje 🙂 Mano galva ne per stori, bet tai jau skonio reikalas 🙂
Adone
pirmą kartą pagal ši receptą kepiau , tai irgi tešla per tiršta ir stori gavos.
Alvilė Rimaitė
Kadangi net keli skaitytojai parašė, kad jiems trūksta traškumo, recepte kiek pamažinau miltų ir vos pridėjau cukraus – man asmeniškai skanesni mažiau saldūs, tačiau daugumai, manau, priimtinesnis saldesnis ir traškesnis variantas 🙂
Gintarė
Vienas geriausių vaflių receptų, tik atsižvelgiau į komentarus ir cukraus įdėjau 200 g, ir miltų kiekį taip pat sumažinau iki 200g. Gavosi traškūs ir skanūs. 🙂
Alvilė Rimaitė
Smagu girdėti, kad receptas patiko 🙂
Virga
Labai skanus ir traskus gavosi 🙂 aciu Jums 🙂
Alvilė Rimaitė
Super, džiugu girdėti 🙂 Ačiū, Virga, kad parašėte, kaip sekėsi gaminti 🙂
Titas
Man sitas receptas pac geriausias as pagal ji darau visada net neprisvyla labai skanus iseina aciu uz recepta:)
Alvilė Rimaitė
Mielas Titai, ačiū, labai džiaugiuosi, man irgi šie vafliukai labai patinka, jau senokai kepiau, reiks vėl kada išsikepti:)
regiuks
Superiniai , traškūs, ka tik gaminau ir tiksliai viską pagal receptą, Ačiū!!!!
Alvilė Rimaitė
Regiuks, džiugu girdėt, ačiū Jums, kad gaminat pagal Gimtadienio mugės receptus!
andrejus
naudokite tik kiaušinio trynius. nuo baltymo gaminiai tampa guminiais.
Alvilė Rimaitė
Andrejau, taip, bet šių vaflių atveju, manau, kad kepami vien su tryniais jie gali tapti tokie traškūs, kad net nepavyks jų susukti, bus paplotėliai.
asta
O ka ne taip padariau kad jie man keptuvei puciasi ir tik krastai sukieteja o ne kas daugiau
Alvilė Rimaitė
Asta, sunku pasakyti, ar Jūs kepate vaflinėje, ar taip vadinamų čirvinių blynų keptuvėje. Kepiniai pučiasi, kai į juos įdedame kėliklių – sodos ar kepimo miltelių, tačiau šiame recepte jų nėra.
Neringa
Ačiū už receptuką, puikiai gavosi!
Jurgita
Labai labai geras receptas, gavosi labai traškūs, saldus, buvo gaila net valgyti 😉 ačiū jums! 🙂
Alvilė Rimaitė
Ačiū labai, miela Neringa ir miela Jurgita, kad parašėte, kaip sekėsi gaminti! Man labai smagu, kad vafliukų receptas patiko 🙂
Ieva
Rytoj bandysiu pirma karta gaminti vafliukus ir iš daugelio receptu išsirinkau butent ši nes man atrodo kad šis receptas vienas sveikiausių (produktai labai geri ir sveiki)
Aš manau kad gausis puikus vafliukai ☺
Alvilė Rimaitė
Sveiki, Ieva, produktai – tradiciniai vafliukų, malonu, kad pasirinkote Gimtadienio mugės receptą, gardžių vaflių ir smagaus kepimo!
Edita
liuksiski, ploni, trapūs ir nieko netrūksta, ačiū
Alvilė Rimaitė
Miela Edita, labai labai džiugu 🙂
Andrea
O kiek vafliukų gaunasi is šios porcijos?
Alvilė Rimaitė
Andrea, apie 20 vaflių išeina.
Tania
Nepatiko. Netraskus
Alvilė Rimaitė
Miela Tania, gaila…
Raimonda
Super vafliai. Ir super mano vafline, kuri vis dar veikia (nors jai jau apie 30 metu :D)
Alvilė Rimaitė
Raimonda, taip, tos senosios vaflinės pačios geriausios – mūsiškei jau turbūt netoli 40, bet kepa kuo puikiausiai 🙂 Labai džiaugiuos, kad vafliai patiko!
Vitalija
Ruosiuosi kepti, bet gazdina 200 g sviesto, ar nesijaucia riebalai?
Alvilė Rimaitė
Vitalija, tai sviestinės, riebios tešlos kepinys, sviestas suteikia jam traškumą. Kuo jį galima būtų pakeisti – nežinau, o ir pakeitus, manau, tai nebebūtų tokie patys vafliai. Tiesiog, tai nekasdienis, šventinis gardumynas. Riebalai jame mano supratimu jaučiasi tik gerąja, skaniąja prasme.
Rominta
Visas sviestas išbėgo iš vaflinės.Kaip čia visiems gerai pavyksta?
Alvilė Rimaitė
Turbūt turėjote minty, kad tešla išbėgo? Gal jos tiesiog mažiau pilti reikėtų? Kad ir kaip būtų, apgailestauju, kad Jums nepavyko.
👌
👌 😋 gavosi skanus traškūs ir ploni. Pirma karta gaminau ir labai patiko.
Alvilė Rimaitė
Puiku, labai labai smagu tai girdėti 😉
Ela.
Idealiai gavosi, traškūs ,miltų apie 200 dejom. Plonyčiai,traškūs senovinėje vaflineje po šaukstą sėdant.
Alvilė Rimaitė
Valio! Kaskart labai džiaugiuosi, kai vafliukai iškepa taip, kaip ir turėtų 🙂 Miela Ela, ačiū, kad parašėte!
Brigita
Miltų dėjau 200 g, visa kita – kaip recepte. Nors atrodė, kad tešla tirštoka, bet viskas puikiai gavosi. Laukiu vakaro, kada galėsime skanauti su naminiais mėtiniais ledais.
Kam netraškūs, galbūt per mažai apkepė? Tos vietos, kurios liko baltos, tikrai ne tokios trapios.
Alvilė Rimaitė
Smagu girdėti, Brigita, Jūsų derinys – su naminiais mėtiniais ledais – turėtų būti nepaprastai gardus!
nijole
labai patiko aciu uz recepta
Alvilė Rimaitė
Ačiū, miela Nijole, labai džiaugiuosi!
Gabriele
Gavosi skanus gardus ir traskus
Alvilė Rimaitė
Gabriele, džiaugiuosi, ačiū, kad parašėte!
Ieva
Ir aš juos iš kepiau, pasinaudojau kitų komentarais, tai miltų dėjau 200g, ir kad būtų saldesnis 200g cukraus 🤩 gavosi tobuli 😏
Alvilė Rimaitė
Valio, Ieva, smagu!
lija
Miltus beriu ne visus iskart, bet kol pasidaro tesla kaip grietinele, nes padauginus miltu dingsta trapumas, nors jie vistiek skanus kad ir stori. Nezinau kaip ten gavosi Gintarei, matyt neidejo meiles darbui
Alvilė Rimaitė
Miela lija, puiki mintis dėl miltų – tikrai galima berti ne visus iš karto, o palaipsniui iki reikiamo tirštumo, nes juk ir tie miltai būna labai skirtingi. Dėkui, kad parašėte!
Gintarė
Labai labai skanūs ir traškūs. Nespėjau kepti vaikams🤗🤩
Alvilė Rimaitė
Ačiū, Gintare, labai džiaugiuosi tai girdėdama!
Justė
O tas senovines vaflines reikia kepant dar kažkuom patepti? Ar tiesiog pilti tešlą ir viskas? Ant kokios programos kepti (yra vienas taškui kas, du taskiukai ir kažkokia kaip didėjanti rodyklė)? Bijau sugadinti pasiskolinta vaflinę ☺️
Alvilė Rimaitė
Sveiki, Juste, tešlą pilame kaip parašyta recepte: „ant gerai įkaitintos ir riebalais kiek pateptos elektrinės vaflinės“. Ant kokios programos Jums nepasakysiu, nes kiekviena vaflinė skirtinga, geriausia klauskite pas ką pasiskolinote 🙂 Vafliams kepti reikia, kad būtų vaflinė gerai įkaitinta.
Jj
Labai geras receptas👍👍👍🥰
Alvilė Rimaitė
Ačiū 🙂 !
Gėlē
Gal žinote, kodėl nesusivynioja, lužta?
Alvilė Rimaitė
Gėle, vynioti vafliukus reikia iš karto, dar karštutėlius, nes kiek pravėsę jie jau lūžta.
Danute
Labai skanus,traskus ir tikrai ploni vafliai gaunasi.Jei kazkam nepavyko,greiciausiai per daug teslos pilate arba kalta vafline.
Alvilė Rimaitė
Ačiū, miela Danute, džiaugiuosi!
Sigutė
Iš daugelio receptų išsirinkau šį. Kepiai visiškai naujoje elektrinėje vaflių keptuvėje, pirmą kartą, tad turėjau nerimo, kad nepriliptų, kad būtų ne per stori, trsškus ir tt. Bet biskas pavyko 100%, likau patenkinta , ačiū už puikų receptą, dabar drasiai kepsiu tik naudodamasi šiuo receptu.🌹
Alvilė Rimaitė
Miela Sigute, ačiū labai už komentarą. Labai džiaugiuosi, kad pavyko. Mūsų senovinė vaflinė taip pat savo atitarnavo, dabar jau keli metai kepame naujoje elektrinėje – iškepa labai tvarkingai 🙂