persikų šerbetas

Pasakiškas persikų šerbetas

Genialumas slypi paprastume – tai dar kartą įrodo šis pasakiškas ir super paprastai pagaminamas persikų šerbetas! Šaldyti persikai plius kondensuotas pienas ir nieko daugiau! Na, dar virtuvės technika reikalinga – kombainas ar galingesnė kokteilinė.
Ruošiant šiuos gardžius vaisinius ledus vaikų šventei, persikus galime užsišaldyti gerokai iš anksto, net ir prieš mėnesį ar kelis. Atėjus šventės dienai, teliks juos sumalti su kombainu, išplakti su kondensuotu pienu ir išskirstyti porcijomis: į desertinius indelius, žemesnes stiklines ar vaflinius indelius ledams, kurių jau galima aptikti dideliuose prekybos centruose. Arba į pačių keptus traškius naminius vaflius.

Reikės:
6-7 didelių, gražiai sunokusių persikų,
1 indelio (apie 375 g) saldinto kondensuoto pieno.

Gaminame persikų šerbetą:

  1. Persikus nulupame, supjaustome riekelėmis ir užšaldome (šaldiklyje paliekame bent 1 parai). Riekelės turėtų būti ne per stambios, maždaug 1-2 centimetrų storio.
  2. Jei turite galingą kokteilinę, šerbetą galite gaminti joje. Kadangi maniškė gana įnoringa ponia – tai jai per daug pridedu, tai ji aplamai nieko malti nenori, aš šerbetą gaminau virtuvės kombaino pagrindiniame inde su tais baisiaisiais aštriaisiais peiliais. Persikus susismulkinau padalinusi į 2 porcijas, pridėjau indelį kondensuoto pieno ir viską su tais pačiais peiliais išplakiau iki vientisos masės.

Taip pagamintą persikų šerbetą galime valgyti iš karto, arba užšaldžius šaldiklyje palaikyti porą dienų. Neišpasakytas vasaros skanumynas, pamėginkit!

Kiti Gimtadienio mugės naminių ledų receptai:

Naminiai ledai per 5 minutes!

Beveik ledai iš šaldytų uogų ir jogurto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *