saldumynų pica gimtadieniui o gal artėjančiai rugsėjo 1 ajai

Saldumynų pica – gimtadieniui, o gal artėjančiai Rugsėjo 1-ajai?

Visi žinome, kokį magišką poveikį vaikams turi žodis pica. Žinome ir kaip jaunimas vertina saldėsius. Tad šiandien apjungiu šiuos du mažų žmonių mėgstamus dalykus ir kepu saldumynų picą. Pagaminti paprasta, o tinkama ji įvairiausioms progoms: vaikų gimtadieniams, pižamų vakarėliams, mokslo metų pradžiai ar pabaigai atšvęsti. Ar tiesiog – sumanius padaryti ryškią, saldžią staigmeną namiškiams.

vaiko gimtadienis saldumynai receptai

Apie šokolado glaistą. Sausainio ir pieniško šokolado derinys – nuostabus. Tačiau jei labiau mėgstate juodą šokoladą, drąsiai galite naudoti jį. Jis išsilydys dar sklandžiau nei pieniškas.

 

Apie saldumynų picos įdarą. Čia, kaip ir gamindami įprastą picą, galime varijuoti kaip tik norim – berti mėgstamiausius saldainius, pabarstukus, kukurūzų spragėsius ar įvairiausius riešutus ir kokoso drožles. Galime kiekvieną gabalėlį daryti su vis kitokiu įdaru, o galime pasirinkti tik porą variantų ir juos dėlioti šachmatų tvarka. Šis variantas vaikų šventei gal ir tinkamesnis – bus mažiau debatų, kam kuris gabalėlis turi atitekti. Jei vaikų šventėje dalyvaus daugiau, galime gaminti 2 tokias picas arba tą pačią vieną, bet ją dalinti ne į 8, o į daugiau gabalėlių.

Ir dar – ši saldumynų pica labai tinkama jaukiems mažos kompanijos namų gimtadieniams. Kai norisi įdomaus, spalvingo, nustebinančio saldumyno.

rugsėjo pirmoji kaip atšvęsti

Reikės:

  • 160 g sviesto
  • 90 g cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 210 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 150 g pieniško šokolado
  • 75 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
  • norimų saldainių, pabarstukų, riešutų

Gaminame saldumynų picą:

1. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmušame kiaušinį ir dar kartą išplakame iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę ir išminkome minkštą tešlą.

3. Tešlą dedame į 28-32 cm skersmens kepimo formą ir tolygiai paskirstome mentele ar mažu kočėlu.

4. Kepame 175 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15–20 minučių kol picos pagrindas gelsvai paruduos. Neperkepame. Ištraukiame ir leidžiame pravėsti kol ruošime glaistą.

5. Šokoladą sulaužome maždaug pusės kvadratėlio dydžio gabalėliais ir dedame į dubenį. Puode pakaitiname grietinėlę iki paviršiuje pasirodys burbulai. Pilame karštą grietinėlę ant šokolado ir paliekame porai minučių. Aptirpusį šokoladą išmaišome su grietinėle iki vientiso glaisto. Pilame jį ant pravėsusio picos pagrindo ir paskirstome mentele. Paliekame kelioms minutėms pravėsti.

6. Supjaustome picą į 8 ar daugiau gabalėlių ir kiekvieną dekoruojame norimais saldėsiais ar riešutais. Paliekame sustingti kambario temperatūroje.

tortas vaikų gimtadieniui idėjos

© Tekstas ir nuotraukos Alvilės Rimaitės

  1. Restoranas vilniuje
    |

    Labai įdomu, ačiū už pasidalinimą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *