sveikesnis šokoladinis oyragas be riebalų

Sveikesnis šokoladinis pyragas – be riebalų!

Pyragas be riebalų??? Įmanoma! Minkštas, drėgnas ir labai skanus šokoladinis pyragas, kuriam iškepti nereikia nei sviesto, nei aliejaus – jų vaidmenį atlieka bananai ir obuolių sultys. Pyragas, kaip ir visi kepiniai su bananais, nėra labai purus, jis klampokas, primena šokoladainį, sakyčiau, jį net galima ir vadinti sveikesniu šokoladainiu. Kepant nebijokime naudoti sodą, ji šiame recepte tinkamai sureaguoja su obuolių sultimis, nestokojančiomis rūgštelės, kuri neutralizuoja nemalonų sodos poskonį.

Reikės:

  • 3 vidutinio dydžio bananų
  • 120-160 g rudo cukraus (rinkitės priklausomai nuo obuolių sulčių rūgštumo)
  • 120 ml nesaldintų obuolių sulčių
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 1 didelio kiaušinio
  • 160 g miltų
  • 8-9 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
  • 1 šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 8 puselių graikiškų riešutų (nebūtinai)

Šokoladinį pyragą be riebalų galime išsikepti ir kaip sveikesnį savaitgalio desertą, ir, žinoma, kaip lengvą, neapsunkinantį pilvelių, vaikų šventės skanėstą. Beje, mažiesiems, jis bus dar patrauklesnis, jei iškepsime keksiukų formelėse. O norėdami šventiškesnio varianto, į kiekvieną keksiuką galime įspausti po puselę juodo kokybiško šokolado plytelės.

Kepame sveikesnį šokoladinį pyragą be riebalų:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175-180 laipsnių. Naudojame orkaitės režimą be vėjelio. Pasiruošiame silikoninę kepimo formą, jei tokios neturime, tiks bet kuri kita, tik ją reikės patepti riebalais.

2. Bananus supjaustome gabalėliais ir virtuvės kombainu susmulkiname kartu su rudu cukrumi iki vientisos tyrės. Pilame obuolių sultis, įmušame kiaušinį, beriame maltą vanilę ir išmaišome iki vientisos masės.

3. Į kitą indą persijojame miltus, sumaišome su soda, druska ir kakava. Gautą mišinį pilame į bananinę masę ir gerai išmaišome. Graikiškų riešutų puseles pasmulkiname į 3-4 dalis ir įmaišome į tešlą.

4. Pilame tešlą į kepimo formą ir kepame apie 30 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu iešmeliu – jis turi būti sausas.

sveikas šokoladainis

Recepto šaltinis: superhealthykids.com, nuotraukos: Alvilės Rimaitės

4 Responses

  1. Zydrune
    |

    Nu kazkokia nesamone, viska kaip recepte dariau nu vos ne 2val kepiau ir kazkoks skystas nu zodziu tikrai nekas..

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Zydrune, taip, kaip ir rašoma recepto pradžioje, pyragas nėra purus, tai drėgnas ir klampus desertas. 2 val. kepti tikrai nereikia, recepte nurodytas laikas – 30 minučių. Bet skystas jis tikrai neturėjo gautis, mano nuotraukose matosi, kad pyragas pjaustosi normaliai. Apgailestauju, kad Jums nepavyko.

  3. Kristina
    |

    Man paprastai nesiseka su kepiniams, bet šis receptas nepavedė. Aš kepiau keksiukų formelėse daugybę kartų ir pavykdavo puikiai, o vienas didesnis pyragas ne toks puikus gavosi – šiek tiek sukrito.

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Kristina, labai smagu girdėt, ačiū, kad parašėte! Keksiukų formelės – puiki mintis, vaikai mieliau valgys 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *