Varškės sausainiai su uogiene – toks jaukus ir mielas kepinys. Ne per saldus, paprastai paruošiamas ir puikiai tinkantis, kai norisi ko nors skanaus prie arbatos ar kakavos puodelio. Tešlos prieš kočiojant nereikia šaldyti, tad šiuos sausainius iškepsime tikrai greit.
Uogienę galime naudoti pačią įvairiausią. Kaskart ją keičiant – sausainėliai suskambės naujais skoniais. Beje, tai geras būdas sunaudoti užsistovėjusias uogienės atsargas.
Varškės sausainiai su uogiene patys gardžiausi švieži, pirmas dvi dienas iškepus. Norint ilgiau išlaikyti šviežius – užšaldykime porcijomis ir atitirpinkime prieš valgant (atitirpsta per 1–2 valandas kambario temperatūroje).
Reikės:
- 250 g varškės
- 100 g sviesto
- 70 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 citrinos žievelės
- 300 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 6–7 šaukštų uogienės
- cukraus pudros pabarstymui
Varškės sausainiai su uogiene – receptas:
1. Sviestą ištirpinkime ant nedidelės ugnies.
2. Sutarkuokime citrinos žievelės geltonąją dalį.
3. Kiaušinį išplakime su cukrumi, įpilkime kiek pravėsusį tirpintą sviestą ir išmaišykime.
4. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir druska.
5. Varškę lengvai patrinkime šakute. Į ją pilkime kiaušinio, sviesto ir cukraus mišinį, išmaišykime.
6. Suberkime miltų mišinį. Iš pradžių maišykime šaukštu, o po to rankomis suminkykime tešlą.
7. Tešlą padalinkime į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokime maždaug 3 mm storio stačiakampį. Ant jo tepkime uogienės, suvyniokime į ritinį, supjaustykime piršto storumo sausainiais, dėkime į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
8. Kepkime 180 laipsnių orkaitėje (režimas – su vėjeliu) 20–25 minutes. Iškepusius sausainius atvėsinkime ir pabarstykime cukraus pudra.
© Tekstas ir nuotraukos Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą