Vasariška saldžiosios bananų ir šokolado draugystės variacija – ant laužo kepti bananai su šokoladu. Kaip ir visi ant žarijų kepami patiekalai, taip ir šis, yra ne tik vaišės, bet ir smagi atrakcija bei pramoga – vyresni vaikai bananus prisikimšti šokolado ir įvynioti į foliją gali patys, tik kepti, žinoma, reikėtų suaugusiųjų priežiūroje. Beje, jei tokio bananinio saldėsio įsigeidžiame namuose, bananus su šokoladu lygiai taip pat galime kepti ne laužo žarijose, bet iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Gaminame vasaros desertą vaikams – ant laužo keptus bananus:
1. Bananus nuplauname ir nupjaustome galiukus, kiekvieno banano žievę įpjauname išilgai viso vaisiaus – gaunasi tokia kišenė, į kurią įdedame po 5-6 mažas šokolado plyteles, dar perpjautas per pusę (viso 10-12 gabalėlių). Šokoladą parinkite pagal savo skonį – galima naudoti vienos rūšies, o galima maišyti baltą, pieninį ir juodą, visiški saldžiamėgiai gali ir mažų amerikietiškų zefyriukų įmaišyti, o kas nemėgsta labai saldžiai – bananus gali kepti vienus, o tik iškeptus pabarstyti cinamonu.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą