cukinijos vėl čia arba sveikesnis šokoladainis

Cukinijos vėl čia, arba sveikesnis šokoladainis

Derliaus metas įkvepia naujiems receptams – kai namuose ima rikiuotis gražuolės sodo daržo gėrybės, nori nenori imi sukti galvą, kaip tinkamiausiai jas įprasminti. Kad cukinijas drąsiai galime siųsti į apkepus ir pyragus, žinome daugelis, o aš šiandien pristatau šokoladainio su cukinijomis receptą. Mano galva, jis išties nusipelno dėmesio – ne tik kaip sveikesnis populiariojo brownie variantas, bet ir kaip tinkantis nevalgantiems kiaušinio ir pieno produktų.

Pagaminti sveikesnį šokoladainį su cukinijomis ilgai netrunka, o svarbiausia, jis yra išties labai gardus – purus, minkštas, saikingai drėgnas ir nesaikingai šokoladinis. Cukinijų nemėgstantys nė neįtaria, su kuo jis keptas – išbandyta.

 Reikės:

  • 120 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų, kokosų ar saulėgrąžų)
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 160 g baltų kvietinių miltų
  • 160 g rupių kvietinių miltų
  • 5 šaukštų kakavos miltelių be priedų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelio druskos
  • nedidelės cukinijos (kad išeitų 2 stiklinės tarkių)

Kepame sveikesnį šokoladainį su cukinija

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Viename inde sumaišome cukrų, aliejų ir maltą vanilę.

3. Kitame inde sumaišome abiejų rūšių miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišome juos į aliejaus ir cukraus masę. Gauname tirštus trupinius.

4. Cukiniją sutarkuojame stambia tarka. Beriame ją į prieš tai pasiruoštus šokoladinius trupinius ir labai gerai išmaišome, kad pasiskirstytų tolygiai – gauname tirštą masę.

5. Sukrečiame tešlą į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, išlyginame paviršių ir siunčiame į karštą orkaitę 25-30 minučių. Iškeptam šokoladainiui su cukinijomis leidžiame atvėsti, supjaustome gabalėliais ir gardžiuojamės.

receptai su cukinijomis sveiki kepiniai

 

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Daugiau desertų su daržovėmis – šiame įraše.

10 Responses

  1. Sandra
    |

    Ar įmanoma išsikepti šį pyragą su miltais be glitimo?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sandra, Fb paskyroje mūsų skaitytoja rašė, kad išbandė šį mūsų receptą su avižiniais miltais ir viskas puikiai pavyko. Dar, jei aktualu be glitimo saldėsiai, štai šį receptą prisiminiau, jis visai be miltų, tik tiek, kad cukraus nemažai: https://www.gimtadieniomuge.lt/sausainiai-is-3-ingredientu-jokiu-miltu/

  3. Sandra
    |

    Dėkui labai 🙂 reiks pabandyti.

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Skanių bandymų 🙂 !

  5. Audra
    |

    Nenormaliai skanus!!! Kepiau keksiukų formose, nešėsi vaikai į darželį – tobula (tiesa cukraus kiek mažiau dėjau) 🙂

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Oi, kaip smagu girdėti! Ačiū, Audra, kad parašėte, aš irgi, beje, kai dabar kepu, dažnai cukraus mažiau dar beriu – apie 100-120 g. Recepte toks šventiškesnis variantas, labiau saldžiamėgiams.
    Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

  7. Karolina
    |

    Sveiki..Jau antrą kartą šią savaite darau šį pyragą, labai labai skanu.Aš tik dar 2 kiaušinius mušiau.Ačiū už receptą

  8. Alvilė Rimaitė
    |

    Smagu, Karolina, o kiaušinius dėl drėgnumo mušėt? Nes, jei cukinija sausesnė ir tešla labai biri gaunasi, galima kiek kefyro šliūkštelėti 🙂

  9. neringa
    |

    Sveiki, laukiu svečių, alergiškų kiaušiniams, tai pyragiukas šis būtų kaip tik. Tik klausimas, ar nereikia cukinijos nusunkti?

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Neringa, jei tarkuosite būtent tokį kiekį cukinijos, kokį ir dėsite į pyragą – tada tikrai nereikia nusunkti, bus kaip tik. Sykį esu iškepusi per šlapią pyragą tik todėl, kad tarkavau didelį kiekį cukinijos, kurio dalį dėjau į pyragą, o kitą dalį – šaldžiau. Galvodama, jog pyragui bus į naudą daugiau skysčio, visą skystį – tiek pyragui skirtos dalies, tiek šaldymui – supyliau į tešlą. Per drėgnas buvo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *