Cukinijos mūsų namuose didžiai gerbiamos ir laukiamos – aš jas labai vertinu kaip puikias bulvių kugelio, varškės apkepo, pyragų ir uogienių gardintojas. Iš jų vaikams galima patraškinti sveikų naminių čipsų, o šiemet atradau dar vieną šaunų receptą su cukinija – cukinijos ir sūrio traškučius. Kad vaikams būtų įdomiau, šį užkandį galime iškepti ant medinių iešmelių – nuo jų viskas taip skanu!
Cukinijų ir sūrio traškučius galima paįvairinti aguonomis, sezamu (pavasarį kepėme tokius vien tik su sėklomis), kmynais ar čiobreliais, tarkuotos morkos taip pat tinka į kompaniją. Traškučiams kepti būtinas kepimo popierius, aliuminio folija netinka. Produktų šiems traškučiams galime ir nesverti – orientuokimės pagal tai, kad sūrio tūrio turi būti dvigubai daugiau nei tarkuotos cukinijos, tarkime, jei dedame stiklinę sūrio, tarkuotos cukinijos reikės pusės stiklinės.
16 traškučių reikės:
- 100 g tarkuoto ar smulkinto parmezano tipo sūrio
- 100 g cukinijos
- medinių iešmelių
Gaminame cukinijų ir sūrio traškučius:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Cukiniją sutarkuojame, jei labai vandeninga – pasausiname tarkius popieriniu rankšluosčiu.
3. Tarkuotą cukiniją išmaišome su sūriu. Šaukštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant traškučių uždedame medinius iešmelius – taip, kad iešmelių galai pilnai pasislėptų traškutyje.
4. Kepame 7-8 minutes, kol sūris išsilydo, o traškučiai švelniai paruduoja. Pilnai atvėsiname ant grotelių, tada atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus.
Cukinijų ir sūrio traškučiai ne tik gardus užkandis – jie dera su dauguma sriubų, puikiai tinka vasariškoms salotoms papuošti.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą