Prieskonių trio

Kaip paruošti prieskonių mišinius: Provanso žolelės ir „Prieskonių trio“

Ruošk roges vasarą – taigi, pats metas pasirūpinti kuo „čiuošime“ šaltuoju metų laiku virtuvėje. Iki Žolinių įvairios medžiagos žolelėse – pačios veikliausios, paskubėkime jų prisidžiovinti – mane apima ypatingai geri jausmai, kai maistą galiu pagardinti savo pačios gamintais prieskoniais. Namuose paruošti prieskoniniai žolelių mišiniai galės tapti ir jaukia dovanėle ūgtelėjusiems, virtuvėje sukiotis mėgstantiems dukterėčiai, sūnėnui ar draugų vaikams. Juk juose ne tik vasaros kvapai ir vitaminai, bet ir dalis juos ruošusiojo šilumos. O jei žolelės dar ir pačių užaugintos ar surinktos…

Reikės: 3 šaukštelių džiovintų bazilikų, 3 šaukštelių džiovintų čiobrelių, 3 šaukštelių džiovintų raudonėlių, 3 šaukštelių džiovintų mairūnų, 1 ir 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų, 1 ir 1/2 šaukštelio džiovintų levandų.

 

Provanso žolelės
Vaišių skiltyje rasite ne vieną receptą, kuriame naudoju šias stebuklingas žoleles. Provanso žolelės – tradicinis prancūziškas mišinys, juo galima pagardinti įvairius nesaldžius pyragus, picas, mėsos, žuvies, daržovių, ryžių, makaronų ir visokius kitokius patiekalus. Mišinio sudėtį galima keisti – dėti mažiau rūšių žolelių, ar jas paįvairinti dar kitomis: dašiais, šalavijais, mėtomis.

Gaminame Provanso žolelių mišinį: Į grūstuvę ar virtuvės kombainą suberiame visas žoleles ir susmulkiname taip smulkiai kaip norime. Tuomet beriame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kaitiname iki 90–100 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Leidžiame atvėsti ir suberiame į sandarų indą ar drobinį maišelį.

 

Provanso žolelės kaip pasigaminti

Reikės: 5 šaukštų smulkintų džiovintų gelsvių, 2 šaukštų kmynų, 2 šaukštų smulkintų džiovintų bazilikų.

„Prieskonių trio“ 
Tiesiog nepakeičiamas derinys mėsos ir daržovių sriuboms bei troškiniams

Gaminame mišinį „Prieskonių trio“: prieskonius sumaišome ir suberiame į sandarų indą ar drobinį maišelį. Šį prieskonių mišinį galima naudoti ir su šaldytais, o ne džiovintais bazilikais – tuomet prieskonių iš anksto nemaišykite, o berkite juos atskirai, tiesiai į gaminamą patiekalą. Beje, gelsvių aromatas džiovinant tik stiprėja, todėl šias žoleles geriau naudoti būtent džiovintas, o ne šaldytas.

Prieskonių trio

Kur suberti dovanojamus prieskonių mišinius? Jei mėgstate siūti – pasiūkite lininių maišelių: įmantresnių, užtraukiamų arba pačių paprasčiausių. Kitas variantas – stiklo indeliai. Juose žolelės atrodys labai dailiai, jei įmaišysite rupesnės jūros arba Himalajų druskos kristalų.

kur suberti žoleles prieskoniams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *