sveikesni vafliai su moliūgais

Sveikesni vafliai su moliūgais

Moliūgmetis! Oranžiniai pūstažandžiai jau keliauja iš sodų į namus – pats metas pagalvoti kaip juos įdarbinti. Keksiukai, pyragai, moliūginės spurgos – puiku, tačiau šiandien, paįvairinimui, kepame vaflius su moliūgais. Manajame variante jie su rupiais miltais, avižų dribsniais, nedideliu cukraus kiekiu – jie iš minkštų, ne traškių vaflių serijos. Tokių 10+ gimtadieniui gal ir nekepsime, tačiau mažiesiems moliūginiai vafliai – puikus desertas. Patiekiami šilti jie gali būti geras sveikesnių pusryčių vaikams variantas, o jei atvėsusius patupdysime ant plokščių medinių iešmelių (rasite prekybos centrų vienkartinių indų skyriuje), vafliukai šauniai tiks šventei.

 Reikės:

  • 240 g rupių arba baltų kvietinių miltų
  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (smulkesnių, nevirtų)
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 0,3 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 0,5 stiklinės natūralaus jogurto
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų rudo cukraus
  • 160 ml moliūgų tyrės

Kaip paruošti moliūgų tyrę? Nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname šakute arba kombainu. Kad paruoštume receptui reikalingus 160 ml tyrės, iškepkime apie 350 g moliūgo. Tyrės galima pasiruošti daugiau – šaldytuve jį išsilaiko beveik savaitę ir puikai tinka ne tik kepiniams, bet ir moliūgų sriubai.

Recepte matuojama įprasto dydžio – 240 ml stikline.

Kepame sveikesnius vaflius su moliūgais:

1. Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.

2. Kitame inde neplakdami sumaišome kiaušinius, pieną, jogurtą, aliejų ir cukrų. Įdedame moliūgų tyrę ir išmaišome. Beriame į šią masę sausų produktų mišinį ir išmaišome iki vientisos masės. Paliekame pastovėti 10 minučių.

3. Į įkaitintą, lengvai aliejumi pateptą vaflinę dedame po 3 gerus šaukštus tešlos ir kepame. Atvėsiname, jei norime įsmeigiame medinius pagaliukus ir patiekiame.

Moliūginių vaflių galima iškepti daugiau ir užsišaldyti –  turėsime greitai paruošiamų pusryčių atsargų.

Nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *