ant grotelių kepti kalakutienos kepsniukai lavaše

Ant grotelių kepti kalakutienos kepsniukai lavaše

Kalakutienos kepsniukus lavaše suimprovizavau šį savaitgalį – norėjosi naujo, nepabodusio, ant grotelių pagaminamo patiekalo, kurį noriai valgytų vaikai. Ir, žinoma, kad būtų greitai ir paprastai paruošiamas, nes saulei žeme ritinėjantis yra smagesnių užsiėmimų nei pusdieniui prasmegti tarp puodų. Rezultatas – tikrai vertas dėmesio tarpinis karšto lavašo suktinio ir mėsainio variantas, tikęs ir patikęs visiems valgytojams. Vaikams labai priimtina, kad suktinio viduje įsuktas maltos mėsos gaminys, bent jau maniškiai maltą mėsą valgo dešimt sykių mieliau nei nemaltą.
kalakutienos kepsniai lavaše

 Reikės:

  • 700 g maltų kalakutienos krūtinėlių
  • 1 kiaušinio
  • 170 g džiūvesėlių
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos raudonos paprikos
  • 1/4 šaukštelio malto imbiero
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 1 lakšto lavašo (190 g)
  • tzatziki padažo arba majonezo
  • salotų, mėgstamų žalumynų
  • 2 pomidorų.

 

Kalakutienos kepsniukai lavaše, kepti ant grotelių – demokratiškas patiekalas: visas gaminančiojo rūpestis – paruošti faršą ir sulipdyti plokščius kotletus. Na, dar sukarpyti gabalėliais lavašą, papjaustyti pomidorus ir paruošti tzatziki padažą (jo receptas – čia). Toliau kiekvienas susisuka po tokį suktinį, kokio nori. Bet apie viską iš eilės:

 

Gaminame ant grotelių keptus kalakutienos kepsniukus lavaše:

1. Į maltą kalakutieną mušame kiaušinį, beriame 130 g džiūvesėlių (likusius atsidedame į šoną), druską, pipirus bei prieskonius ir viską gerai išmaišome.

2. Į lėkštę beriame likusius džiūvesėlius, drėgnomis rankomis formuojame norimo dydžio plokščius kotletus, apvoliojame juos džiūvesėliuose ir kepame ant grotelių.

3. Pomidorus supjaustome plonomis riekelėmis, lavašą sukarpome stačiakampiais gabalėliais, taip, kad perpus sulenkus, viduje patogiai tilptų kotletas ir daržovės.

4. Vidinę lavašo pusę aptepame tzatziki arba majonezu, dedame kotletą, salotos lapą ir kitų žalumynų, pomidorų riekelių, užklojame likusia lavašo dalimi ir gardžiuojamės. Ak, tos nepakartojamos vasaros vaišės gamtoje!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *