baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai – kad ir suaugę turėtų kuo pasivaišinti

Baklažanus arba mėgsti, arba ne – man jie tiesiog kojas pakerta, it kokia pirmoji meilė, regis, valgyčiau kasdien, jei tik galėčiau. Bet, kaip byloja patirtis, ypatingus jausmus baklažanams dažniausiai jaučia tik suaugusi publika, vaikai su šiomis daržovėmis draugauja rečiau. Tad ir šis, baklažanų suktinukų receptas – tam atvejui, kai į vaikų šventę ruošiasi sugužėti ne vienas kitas, o visas būrelis suaugusių tetų ir dėdžių, kuriuos reikia kuo nors pavaišinti. Prašom, baklažanų suktinukai – gardus ir sotus užkandis:

22-24 suktinukams reikės:

  • 2 baklažanų;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 300 g varškės sūrio arba liesos varškės;
  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto;
  • 2-3 šaukštų majonezo;
  • 0,5 šaukštelio Provanso žolelių;
  • druskos, pipirų;
  • balzaminio acto.

 

Gaminame baklažanų suktinukus:

1. Baklažanus supjaustome išilgai plonomis, apie 0,5 cm storio juostelėmis. Pasūdome ir paliekame 10 minučių. Tada iš abiejų pusių apkepame aliejuje, kol pagels ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

2. Supjaustome papriką smulkiais kubeliais, 1-2 šaukštus atsidedame papuošimui, o likusią papriką beriame į šakute pertrintą varškės sūrį arba varškę, ten pat dedame grietinę arba natūralų jogurtą, sumaišytą su keliais šaukštais majonezo, beriame Provanso žoleles, druską, pipirus ir viską išmaišome.

3. Tepame mišinį ant baklažano juostelių ir kiekvieną jų suvyniojame į suktinuką, oradėdami sukti nuo siaurojo galo. Baklažano suktinukus išdėliojame lėkštėje, apibarstome papriką ir prieš patiekiant šiek tiek pašlakstome balzaminiu actu.

Baklažanų suktinukus galima paįvairinti mėgstamomis salotomis – tiesiog įplėšykite jų į varškės masę, salotų lapais išklokite lėkštę, į kurią dėsite suktinukus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *