Braškių sezonui įsibėgėjus jau kad įsigeidžiau, tai įsigeidžiau paruošti su šiom gražuolėm kokį greitą, daug pastangų nereikalaujantį desertą. Tokį, kad vaikams patiktų, o ir suaugusiems įdomu būtų. Sukau sukau galvą, kol toptelėjo: braškės šokolade! Mačiusi šį gardumyną buvau, o ragavusi – ne. Įdomumas garantuotas, vaikai (bent jau prisiekęs smaližius Vilius) irgi turėtų likti sužavėti, o pagaminti atrodė paprasta.
Apsirūpinusi braškėm, šokoladu ir pistacijomis nusiteikiau viens du ir paruošti šeimai sekmadienio skanėstą. Juk braškes tereikia panardinti į tirpintą šokoladą, apiberti pistacijomis ir tiek to darbo. Bet… viskas pasirodo ne taip lengva: šokoladą ištirpinti, pistacijas išgliaudyti ir susmulkinti užtrunka, tačiau labiausiai įklimpau beklampindama tas uogas į šokoladą. Iš pradžių bandžiau daryti taip, kaip rašoma daugelyje šio deserto receptų – nenuskynus uogos kotelio su juo nardinti braškę į šokoladą, apvolioti smulkintose pistacijose ir padėti ant kepimo popieriaus sustingti.
Rezultatas – gerokai patrauklesni šokoladiniai saldainukai, braškių beveik nematyt, tad jos gali net ir staigmena būti.
Kaip skonis? Pasakysiu atvirai – iš mūsų keturių tik Viliukas prasitarė, jog braškės galėtų tokios ir augti. Vienų uogų jis nesiveržia valgyti, o braškių šokolade matyt ir visą vagą sušveistų. Visi kiti sutarėm, kad mums braškės be šokolado gardesnės. Taigi, šis desertas – individualaus skonio reikalas, matyt, bus nuosaikiau jį vertinančių, o bus ir tokių, kuriems jis labai labai.
Reikės:
- 0,5 kg braškių;
- 200 g šokolado;
- 50 g pistacijų;
- popierinių krepšelių saldainiams arba keksiukams;
- medinio iešmelio.
Gaminame braškes šokolade:
1. Pasiruošiame saldainių arba keksiukų popierėlius (priklausomai nuo uogų dydžio);
2. Pistacijas išlukštename ir susmulkiname. Aš paberiu ant medinės lentelės, uždengiu maisto plėvelės gabaliuku ir padaužau virtuviniu plaktuku.
3. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir ištirpiname karšto vandens vonelėje.
4. Mediniu iešmeliu pasmeigiame uogą toje vietoje kur buvo kotelis, merkiame į šokoladą, šaukštu nubraukiame jo perteklių, tupdome braškę į popierėlį kotelio vieta į apačią ir apiberiame šiek tiek smulkintomis pistacijomis.
Taip paruošę braškes šokolade 15 min. leidžiame joms sustingti. Galima šaldytuve, bet jame laikykite ne ilgiau nei valandą, nes ant šokolado ims kauptis kondensato lašeliai, jis gali pabalti ar dar ką sugalvoti.
Nuotraukos: A. Rimaitės
Parašykite komentarą