bulvytės fri be riebalų

Bulvytės fri be riebalų!

Jei vaikai galėtų patys sudarinėti meniu, galiu kirsti lažybų, kad bulvytės fri čia užimtų labai garbingą vietą. Maniškiams jos tarsi burtažodis – su bulvyčių fri palyda gerokai mielesni kepsniai, kotletai ir kiti, kartais ne visai toleruojami patiekalai. Net ir vienos, šios auksinės bulvytės gali puikiai atlikti karšto vaikų gimtadienio patiekalo vaidmenį. Ypač dabar, vasarą, kai į draugiją galima įpiršti įvairiausių šviežių daržovių. Yra tik vienas bet – gaminant įprastu būdu, bulvytės fri gerte prisigėrusios riebalų… Kaip to išvengti? Tereikia iškepti bulvytes orkaitėje, prieš tai kruopščiai pamirkius baltymo plakinyje! Jis suteikia gardžią plutelę – bulvytės iškepa tolygiai, gražiai, traškiai ir tikrai labai skaniai.

 Reikės:

  • 8-10 bulvių
  • 2 kiaušinių baltymų
  • druskos, pipirų, maltos raudonosios paprikos

Kepame bulvytes fri be riebalų:

1. Įkaitiname orkaitę iki 210-220 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

2. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome 1 cm pločio pagaliukais.

3. Kiaušinių baltymus lengvai paplakame šluotele ar šakute, kad suputotų. Beriame į juos druską, pipirus, papriką ir dar paplakame. Pilame baltymų masę ant supjaustytų bulvių ir gerai išmaišome – kiekvienas gabalėlis turi pasidengti plakiniu.

4. Dedame bulvytes po vieną ant popieriumi išklotos skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes. Išimame skardą iš orkaitės, nuimame bulvytes nuo popieriaus, vėl sudedame į skardą ir baigiame kepti jau be popieriaus – kol įgaus gražią auksinę spalvą.

Skaniausios bulvytės fri be riebalų – karštos, tačiau vaikai jas ir ataušusias tikrai noriai valgo.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *