Kai sodai, miškai, parduotuvių ir turgaviečių prekystaliai lūžta nuo gamtos dovanų įvairovės, tiesiog nedovanotina jų nepakviesti į vaikų šventę! Vaisiai ir uogos – ne tik sveikas ir puikus desertas, bet ir labai gražus bei viliojantis. Net paprastoje lėkštėje žvilgantys slyvų, šilauogių, arbūzų, vynuogių ir kitų gėrybių šoneliai taip ir kviečia paskanauti, o jei sugalvosim bent kiek įdomiau – vaisiai gali tapti viso vaikų vaišių stalo pažiba.
Reikės:
- ledų ragelių arba vaflių
- mėgstamų vaisių ir uogų
- kokybiško šokolado (apie 3-4 g vieno ragelio kraštams šokoladuoti)
- šlakelio neutralaus skonio aliejaus (rapsų, saulėgrąžų, kokoso)
- kokoso drožlių, smulkintų riešutų ar kitų pabarstukų
Ruošiame vaisius vafliuose:
1. Atskirose lėkštutėse pasiruošiame pabarstukus, taip pat pasiruošiame indą, į kurį smeigsime šokoladuotus vaflius. Jei karšta – indas tegul vaflių laukia šaldytuve, taip jie greičiau sustings.
2. Šokoladą ištirpdome ant nedidelės ugnies. Pilame porą lašų aliejaus ir išmaišome. Aliejus paskystina šokoladą, norint, galima jo ir nenaudoti.
3. Vaflį merkiame į skystą šokoladą, pasukiojame į vieną kitą pusę, kad tolygiau pasiskirstytų, jei reikia, švelniai nubraukiame šaukštu perteklių. Šokoladuotą ragelį atsargiai merkiame į pabarstukus, pasukiojame ir dedame į paruoštą indą.
4. Šokoladuotiems vaflių kraštams leidžiame bent 5 minutes apstingti, vėliau pripildome vaisių. Norint, vaflius galima šokoladuoti net ir dieną prieš, o vaisiais pripildyti prieš pat šventę.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Daugiau idėjų kaip patiekti vaisius vaikų gimtadieniui, rasite čia.
Parašykite komentarą