greitai pagaminami cinamoniniai sausainiai rudeniui praskaidrinti

Greitai pagaminami cinamoniniai sausainiai – rudeniui praskaidrinti

Rudens darganos įkvepia jaukiems kepiniams – o kas gali būti jaukiau už cinamoną? Todėl šiandien Gimtadienio mugėje greitoji cinamoninė terapija – mikliai pagaminami, į vieną kepimo skardą sutelpantys ir namus laime apdovanojantys cinamoniniai sausainiai. Traškūs iš išorės ir minkštučiai puručiai viduje – teliks užkaisti arbatą ir žiū, pro debesis jau šypsosi saulė!

sausainiai su cinamonu

Kad cinamoniniai sausainiai gautųsi tokie, kokie turi būti – padengti traškiu apvalkėliu ir purūs viduje, naudokime kambario temperatūros produktus ir būtinai palaikykime sausainių tešlą 50-60 minučių šaldytuve. Miltus naudokime paprastus baltus, cukrų – įprastą granuliuotą, kepimo miltelių nekeiskime soda. Maltą vanilę galime keisti vaniliniu cukrumi ar vanilės ekstraktu.

Sausainiai dedami į kepimo skardą kamuoliuko formos, tačiau kepant prasiplečia, pavirsta į nedidelius meduoliukus. Sausainiai iš nurodyto produktų kiekio sutelpa į vieną kepimo skardą, bet pernelyg jų nesuspauskime, turėkime minty, kad jiems reikia kiek vietos pasiplėsti į šonus.

40 sausainių reikės:

  • 115 g sviesto
  • 140 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 240 g miltų
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Sausainiams apvolioti:

  • 3 šaukštų cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono

 

Gaminame greitus cinamoninius sausainius:

1. Sviestą išplakame su cukrumi iki purios vientisos masės. Įmušame kiaušinį, beriame vanilę ir vėl išplakame.

2. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cinamonu.

3. Beriame sausą mišinį į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę ir gerai sumaišome – pradedame šaukštu, baigiame minkydami rankomis.

4. Suminkytą tešlą dedame į šaldytuvą 50-60 minučių.

5. Sumaišome kelis šaukštus cukraus su cinamonu sausainių apvoliojimui.

6. Iš atvėsintos tešlos sukame vos mažesnius nei graikiškas riešutas kamuoliukus, kiekvieną apvoliojame cukraus-cinamono mišinyje ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

7. Kepame 10-12 minučių kol gražiai gelsvai paruduos. Iškeptus sausainius atvėsiname ir gardžiuojamės.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *