naminiai ledai iš vaisių ir uogų

Ledai iš uogų ir vaisių – tegyvuoja vasara!

Vasara – nebe toji, nerūpestinga, lengvomis birželio kurpėmis tarp žiedų šokanti, o tikra, sodri, linkstančiomis gėrybių šakomis dosni. Iki valiai pasimėgavę prisirpusiomis uogomis bei vaisiais, vaikus jomis privaišinę, galime imti ir pakviesti vasaros dovanas į ledų indelį – ne po vieną, o  gražiu būreliu – mėgstamiausias ir gardžiausias.

Daugiasluoksniai ledai iš uogų ir vaisių – kai norisi ypatingai palepinti. Šaldomi sluoksnis po sluoksnio, todėl greitai su jais neapsisuksime, kita vertus, mamoms reikalų virtuvėje nestinga, tad tarp kitų darbų galima vis po naują sluoksnelį ledų supilti. Vaisius ir uogas naudokime kokius tik norime – recepte pateikiu tuos, kuriuos sudėjau aš, tačiau į šiuos ledus lygiai taip galima kviesti juoduosius serbentus, gervuoges, ananasus, kivius, nektarinus, esu skaičiusi, kad net avokadą galima įpiršti! Vėliau, valgytojai galės spėlioti iš ko kuris sluoksnis pagamintas. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos gėrybės. Ledus galime ruošti visai be cukraus – vien iš vaisių ir uogų, tačiau dauguma vaikų tikrai mieliau valgys, jei į kiekvieną sluoksnį įdėsime šiek tiek cukraus.

daugiasluoksniai ledai

6-8 indeliams ledų reikės:

  • 100 g aviečių
  • 100 g persikų
  • 80 g mėlynių
  • 80 g braškių
  • 4 šaukštelių cukraus

Gaminame daugiasluoksnius ledus iš vaisių ir uogų:

1. Kiekvienam sluoksniui uogas ar vaisius sumalame iki tyrės kokteilinėje ar nedideliame trintuve, jei ruošiame dvigubą kiekį, tiks ir didesnis kombainas. Po kiekvieno sluoksnio trintuvą išplauname, kad ledų spalvos nesusimaišytų. Kai kurioms gėrybėms, kad gautųsi skysta tyrė, gali tekti įpilti kiek vandens.

2. Šaukšteliu supilstome pirmąjį sluoksnį į ledų indelius ir statome į šaldiklį bent 30 minučių, kad gražiai užšaltų. Ledų pagaliukų kol kas nededame, juos sudėsime su paskutiniu sluoksniu ledų.
3. Taip, kas 30 minučių sudedame norimą kiekį sluoksnių, sulyg paskutiniu įsmeigiame ledų pagaliukus ir paliekame šaldiklyje dar mažiausiai 1 valandai. Kad ledai išsiimtų lengvai, palaikome kiekvieną formelę po karšto vandens srove, po 5-6 sekundes iš abiejų pusių.

Tegyvuoja vasara – tegyvuoja dosnios jos dovanos ir saldūs vaikystės džiaugsmai!

įvairiaspalviai naminiai ledai

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *