Vasara – nebe toji, nerūpestinga, lengvomis birželio kurpėmis tarp žiedų šokanti, o tikra, sodri, linkstančiomis gėrybių šakomis dosni. Iki valiai pasimėgavę prisirpusiomis uogomis bei vaisiais, vaikus jomis privaišinę, galime imti ir pakviesti vasaros dovanas į ledų indelį – ne po vieną, o gražiu būreliu – mėgstamiausias ir gardžiausias.
6-8 indeliams ledų reikės:
- 100 g aviečių
- 100 g persikų
- 80 g mėlynių
- 80 g braškių
- 4 šaukštelių cukraus
Gaminame daugiasluoksnius ledus iš vaisių ir uogų:
1. Kiekvienam sluoksniui uogas ar vaisius sumalame iki tyrės kokteilinėje ar nedideliame trintuve, jei ruošiame dvigubą kiekį, tiks ir didesnis kombainas. Po kiekvieno sluoksnio trintuvą išplauname, kad ledų spalvos nesusimaišytų. Kai kurioms gėrybėms, kad gautųsi skysta tyrė, gali tekti įpilti kiek vandens.
2. Šaukšteliu supilstome pirmąjį sluoksnį į ledų indelius ir statome į šaldiklį bent 30 minučių, kad gražiai užšaltų. Ledų pagaliukų kol kas nededame, juos sudėsime su paskutiniu sluoksniu ledų.
3. Taip, kas 30 minučių sudedame norimą kiekį sluoksnių, sulyg paskutiniu įsmeigiame ledų pagaliukus ir paliekame šaldiklyje dar mažiausiai 1 valandai. Kad ledai išsiimtų lengvai, palaikome kiekvieną formelę po karšto vandens srove, po 5-6 sekundes iš abiejų pusių.
Tegyvuoja vasara – tegyvuoja dosnios jos dovanos ir saldūs vaikystės džiaugsmai!
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą