ledai kuriuos galima valgyti pusryciams is jogurto ir vaisiu

Ledai, kuriuos galima valgyti pusryčiams!

Ar norėtumėte pusryčiams ledų? Be jokio sąžinės graužimo? Prašau – naminiai ledai iš jogurto, vaisių bei uogų – sveika, gardu, vasariška ir nei gramo vidinio balso priekaištų. Pagaminti super paprasta – tereikia vaisius supjaustyti riekėmis, o jogurtą sumaišyti su medumi ar kitu pasirinktu saldikliu. Tiesa, galima ir nesaldinti, tačiau bent mano mažieji turteliai ledus pripažįsta tik saldžius. Iš uogų ir vaisių aš naudojau kivius, šaldytas mėlynes ir braškes. Taip pat puikiai čia turėtų derėti mangai, persikai, avietės, juodieji serbentai, šilauogės. Vaisiai ir uogos gali būti tiek švieži, tiek šaldyti.

Tokius naminius ledus galima valgyti vienus, o galima ir pamirkant į granolos indelį – tikrai karališki pusryčiai gausis. Ir žinoma, jais pasilepinti galima ne vien ryte – vasarą labai pravartu, kai šaldiklyje yra sveikų desertų atsarga – tam amžinam vaikų ledų troškuliui numalšinti.

6 indeliams po 60 ml reikės:

  • 300 g graikiško arba kito jogurto be priedų
  • 0,5 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai)
  • 1-2 šaukštelių medaus, agavos sirupo ar cukraus
  • kelių vaisių ir uogų

Gaminame sveikus ledus iš jogurto, vaisių ir uogų:

1. Jogurtą sumaišome su malta vanile ir medumi, agavos sirupu, ar cukrumi. Paragaujame ar užtenka saldumo, jei reikia – pasaldiname dar.

2. Didesnius vaisius ir uogas supjaustome plonytėmis riekėmis.

3. Į kiekvieną ledų indelį pilame po šaukštelį jogurto, tada dedame vaisių ir uogų riekeles taip, kad dailiai priglustų prie indelio sienelės. Beriame smulkių uogų, viską iki viršaus užpildome jogurtu.

4. Paruoštus indelius statome į šaldiklį bent 2 valandoms. Kad ledai iš indelių išsiimtų lengviau, palaikykite kiekvieną formelę po karšto vandens srove, po 5-6 sekundes iš abiejų pusių.

sveiki naminiai ledai šaldytas jogurtas

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *