morengai vaikų gimtadienio saulėgrąžos

Morengai – vaikų gimtadienio saulėgrąžos

Morengai man buvo netikėčiausias atradimas. Laba diena, pasakysit, anoks čia atradimas – morengus žino visi. Taip, ir aš juos žinojau, tačiau nė sapnuoti nesapnavau, kad šie purūs saldumynai toookie paklausūs vaikų tarpe. Morengai – it saulėgrąžos. Vaikai (o ir ne tik vaikai) vis suka ir suka ratus apie jų lėkštę kaip kokios musės, kol nelieka nė trupinio. O tada – mama, gal yra daaar???

Nuo šiol, vaikų šventes ruošdama, nebesuksiu galvos, kur panaudoti nuo vieno ar kito patiekalo liekančius baltymus.

1 didelei kepimo skardai morengų reikės:

  • 2 baltymų;
  • 120 g cukraus;
  • 0,5 šaukštelio citrinos sulčių.

Gaminame morengus:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 120 laipsnių – jei naudojate režimą su vėjeliu, užteks 100 laipsnių. Karščio neturi būti per daug, nes morengai ims ruduoti.

2. Elektriniu plakikliu lėtai plakame kiaušinių baltymus, jiems suputojus, greitį padidiname ir išplakame iki standžių putų. Įpilame citrinos sultis, dedame 1/3 cukraus ir plakame toliau. Per porą kartų sudedame likusį cukrų.

3. Dabar, jei norime, morengus galime paspalvoti. Galima dažyti maisto dažais, aš vis eksperimentuoju su natūraliais – švelnią, blankiai rausvą spalvytę įgausite įlašinę kelis lašus burokėlių sulčių (smulkia tarka sutarkuokite gabalą burokėlio, perspauskite per sietelį ir palikite pastovėti kelias valandas). Dažus atsargiai išmaišome.

4. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, konditeriniu švirkštu arba šaukšteliu dedame nedidelius morengus ir šauname į karštą orkaitę. Kol morengai džiūsta, orkaitės durelės turi būti kiek praviros – kad išeitų drėgmė. Maži morengai kepa 40-60 minučių, didesniems laiko prireiks kiek daugiau.

morengai – vaikų gimtadienio saulėgrąžos

Nuotraukos; Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *