paprastas jogurtinis tortas vaikams

Paprastas jogurto tortas vaikams

Vaikystėje su tortais nedraugavau. Žinoma, kaip ir daugumai vaikų, man jie patiko – gražūs, saldūs, cukruotom gėlėm apsikaišę – ko daugiau norėti. Tačiau kone kaskart, kai susiviliodavau, tortai iškrėsdavo kiaulystę – pilvuko skausmai nuo riebių sviestinių anų dienų kremų buvo tapę įprastu, šventes lydinčiu reikalu. Turbūt supratote kur link suku – lengvas paprastas jogurto tortas yra puikus sprendimas jautresnių vaikų šventėms – padabintas šviežiomis braškėmis, kurių sezonas jau visai čia pat, jis bus ne menkiau gražus ir geidžiamas už įmantriausius cukruotus, riebius savo giminaičius.

 Biskvitui:

  • 250 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • druskos ant peilio galo;
  • 160 g sviesto;
  • 180 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 šaukštelio maltos vanilės;
  • 180 ml kambario temperatūros pieno.

Kepame biskvitą paprastam jogurto tortui:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių (režimas be vėjelio). Atsegamą 22-23 cm torto formą išklojame kepimo popieriumi, kurį vos vos pašlakstome aliejumi.

2. Virtuvės kombainu ar elektriniu plakikliu išplakame kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi, druska ir malta vanile iki purios masės.

3. Po vieną įmušame kiaušinius ir vėl išplakame.

4. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais.

5. Į miltus dedame sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, pilame 40 ml pieno ir išmaišome. Po truputį, maišydami, supilame likusį pieną.

6. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame 25-30 min. Ar biskvitas iškepęs – patikriname įbesdami medinį pagaliuką. Paliekame atvėsti ant grotelių.

Kremui:

  • 400 g graikiško jogurto;
  • 400 g natūralaus jogurto be priedų;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 1 apelsino žievelės ir jo sulčių;
  • 1 citrinos žievelės ir jos sulčių;
  • 2,5 šaukšto želatinos.

 

Gaminame paprasto jogurtinio torto vaikams kremą:

1. Į kambario temperatūros apelsino sultis supilame želatiną ir leidžiame jai išbrinkti 15-20 minučių.

2. Sumaišome abiejų rūšių jogurtus, cukraus pudrą, įtarkuojame citrinos ir apelsino žieveles (neliesdami baltosios žievelių dalies, kuri yra karti), įpilame citrinos sultis ir viską išmaišome.

3. Išbrinkusią želatiną pašildome ant nedidelės ugnies, kad suskystėtų. Kiek pravėsusią, bet šiltą želatiną plona srovele, nuolat maišydami, supilame į jogurtinę masę ir gerai išmaišome. Gauname skystą kremą, kurį statome 1 valandai į šaldytuvą, kad apstingtų.

 

Torto papuošimui:

  • braškių ar kitų šviežių uogų, arba konservuotų persikų.

 

Sluoksniuojame paprastą jogurto tortą vaikams:

1. Atvėsusį biskvitą  horizontaliai pjauname į 3 dalis.

2. Vieną lakštą dedame į atsegamą torto formą, kurioje kepėme biskvitą, užpilame apie ketvirtadalį kremo, vėl dedame biskvitą, vėl kremą ir vėl biskvitą.

3. Ant torto viršaus išskirstome likusį kremą, pasilikdami kelis šaukštus palyginti šonus. Formos viršų apvyniojame maistine plėvele ir statome tortą bent 3 valandoms į šaldytuvą.

4. Prieš patiekdami nuimame atsegamos formos šonus, jei reikia, šonus palyginame pridėdami dar kremo, viršų puošiame braškėmis ar kitomis uogomis.

Nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *