naminė granola paprastas receptas

Naminė granola

Atnaujinta 27/05/2025

Naminė granola – universalus dalykas. Vaikai labai mėgsta iš jos pagamintus batonėlius, taip pat valgyti su pienu, jogurtu, vaisių salotomis. Naminė granola daug naudingesnė už daugelį pirktinių sausų pusryčių. Tai šaunus būdas suvalgyti daugiau naudingo maisto: džiovintų vaisių, riešutų, sėklų. Granola galime apibarstyti į orkaitę šaunamus keksiukus ar pyragų viršūnes. Dailus indelis naminės granolos – šauni valgoma dovana.

Granolai paruošti geriau naudokime stambesnius avižinius dribsnius – jie maistingesni. Jei vis tik norisi smulkesnio mišinio – pusę stambių galime keisti greito virimo dribsniais.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių
  • 1/2 stiklinės sezamo, saulėgrąžų, moliūgų sėklų
  • 1/2 stiklinės graikinių riešutų
  • 2 šaukštų žemės riešutų sviesto
  • 3–4 šaukštų medaus
  • 125 ml aliejaus (saulėgrąžų, rapsų arba vynuogių kauliukų)

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, abrikosų, mangų, goji uogų, razinų, kokoso drožlių.

Naminė granola – receptas:

1.Įkaitiname orkaitę iki 140 laipsnių (orkaitės režimas – su vėjeliu).

2. Dideliame inde sumaišome avižinius dribsnius su sėklomis ir riešutais. Mažesniame inde sumaišome žemės riešutų sviestą, medų, aliejų ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią masę.

3. Beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20–30 minučių kol gražiai paruduoja. Neperkepame. Maišome kas 5–10 minučių, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi.

4. Baigus kepti, granolą ištraukiame iš orkaitės. Suberiame mėgstamus priedus ir išmaišome.

5. Naminė granola atvėsinama, suberiama į stiklainius ir laikoma kambario temperatūroje iki 3 savaičių.

 © Tekstas ir nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *