natūralių apelsinų sulčių želė skiltelėse

Natūralių apelsinų sulčių želė skiltelėse

Želė apelsinų skiltelėse – jokia naujiena, tai greičiau vaikų švenčių klasika ir ne veltui – desertas paprastai pagaminamas, spalvingas, patrauklus ir mažiesiems vaišintis labai patogus. Tačiau dažniausiai oranžinės skiltys pripildomos įvairiaspalvės želė iš pakelių, patį apelsiną iškrapštant lauk. Kam??? Juk iš to paties apelsino natūralių ir vertingų sulčių galime paruošti puikią, akį traukiančią želė – tereikia pridėti paprastos želatinos. Daugelyje apelsinus auginančių kraštų, dabar pats apelsinmetis, taigi ir mūsų parduotuvėse jų netrūksta – sultingų, gardžių ir naudingų dalykų pilnų. Keliaujame ruošti iš jų deserto!

želė apelsinų skiltelėse greitas desertas vaikų gimtadieniui

 

 Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio apelsinų
  • 1 šaukšto želatinos

Gaminame natūralių apelsinų sulčių želė skiltelėse:

1. Apelsinus gerai nuplauname, perpjauname perpus ir stengdamiesi nepažeisti žievės, išspaudžiame sultis, jas nukošiame per sietelį, kad neliktų stambių tirščių. Sulčių turi gautis 450-500 ml. Jei gavome daugiau, kai ateis želatinos eilė, jos dėkime taip pat kiek daugiau (1 šaukštas skirtas 0,5 litro skysčių).

2. Želatiną suberiame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml sulčių ir paliekame brinkti 20 minučių.

3. Kol želatina brinksta, šaukštu aštresniais kraštais išskobiame likusį apelsinų minkštimą. Gautus apelsinų žievės indelius sudedame į keksiukų kepimo formą – taip jie negriuvinės. Jei vieną kitą indelį sugadinome, nepergyvename – į vieną puselę telpa 80-100 ml želė.

4. Želatinai išbrinkus, pilame į ją maždaug pusę kiekio sulčių ir kaitiname ant nedidelės ugnies pamaišydami, kol želatina ištirps. Tada supilame likusias sultis, gerai išmaišome ir išpilstome į apelsinų žievės indelius. Galime pripildyti 2/3 tūrio, įstatyti formą su želė į šaldytuvą ir tada pripildyti skilteles sklidinas iki viršaus. Paliekame sustingti  maždaug 3 valandoms.

5. Apelsinų želė sustingus, supjaustome turimas apelsinų puseles skiltelėmis, žievės kraštelius, jei reikia, nupjauname peiliu ar virtuvinėmis žirklėmis.

Jei iš karto natūralių apelsinų sulčių želė nesivaišiname, laikome ją šaldytuve. Šį desertą drąsiai galime pasiruošti šventės išvakarėse.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *