Purūs blynai su šaldytomis uogomis ant pagaliuko

Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Užgavėnės!!! Šiandien vejame baltaskarę, nusiteikiame laukti pavasario ir, žinoma, kepame blynus! Sočią Užgavėnių vakarienę galime paįvairinti gardžiais puriais amerikietiško tipo blyneliais su šaldytomis uogomis ir cinamonu – mažiems valgytojams labai patiks jei užversite juos ant pagaliuko. Tokius blynus patogu paduoti už durų brazdantiems Užgavėnių persirengėliams, juos valgyti labai smagu, jie drąsiai gali būti kviečiami ir į vaikiškus gimtadienius.

Ant pagaliuko pasodinti galima toli gražu ne visus blynus, tačiau šis receptas labai tinkamas – blyneliai purūs, standūs, nuo pagaliuko nekrenta, o šaldytos uogos užtikrina, kad būtų skanūs net ir atvėsę. Ir man labai patnka, kad blynukai geroje keptuvėje iškepa be lašo riebalų. Iš nurodytos porcijos blynų išeina išties daug, jei šiandien kepsite ir kitokių, purius blynus ant pagaliuko galite išsikepti iš pusės produktų kiekio.

4 didelėms keptuvėms (32-36 blynams):

  • 4 didesnių kiaušinių
  • 155 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 185 ml kambario temperatūros pieno
  • 1/5 šaukštelio druskos
  • šaldytų mėlynių, šilauogių ar aviečių

Kepame purius blynus su šaldytomis uogomis ant pagaliuko:

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.

2. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Į trynius beriame pasiruoštą miltų mišinį, pilame pieną ir išmaišome iki vientisos masės.

3. Baltymus išplakame iki standžių putų. Neperplakame, nes bus sunku įmaišyti. Dedame 1/3 baltymų į tešlą ir atsargiai įmaišome, tą patį padarome dar 2 kartus kol visi baltymai atsidūria tešloje.

4. Įkaitiname nepridegančią keptuvę ir dedame ant jos šaukšto dydžio blynus. Kepame ant vidutinės ugnies. Pakepus kelias minutes, ant blynų paviršiaus užberiame šaldytų, neatitirpintų  uogų tiesiai iš šaldiklio – ant kiekvieno blyno po 4-7. Lengvai spūstelėjam blynų paviršių mentele, kad uogos nenubyrėtų ir apverčiame, pakepame dar kelias minutes.

5. Į šiltus, iš keptuvės išimtus blynus įveriame plokščius medinius pagaliukus (jų būna prekybos centruose, vienkartinių indų skyriuose). Valgome iš karto arba atvėsusius. Blynai gardūs ir vieni, tačiau šlakelis klevų sirupo juos padarys tiesiog nepakartojamus.

blynai vaikams idėjos

Kiti blyniniai receptai:

Vaikų gimtadienio klasika – vafliai ant pagaliuko

Saldus lietinių tortas

Blynų tortas su mėsa

Nuotraukos Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *