Tiesiog iš koto verčiantis receptas greitų desertų mėgėjams – vos iš 2 produktų paruošiamas saldus gardus persimonų pudingas! Jokio pridėtinio cukraus – juk gaminame iš vieno saldžiausių vaisių. Dar viena puiki persimonų savybė – jis stingsta be želatino pagalbos. Taigi, pridedame šlakelį pieno, išplakame ir paliekame sustingti – desertas paruoštas!
Apie pieną – aš gaminau su paprastu pienu, taip, kaip ir nurodoma washoku.guide bei kituose receptų tinklapiuose, skelbiančiuose šį paprastą atradimą. Tačiau, manau, kad negeriantiems karvės pieno, šis desertas turėtų šauniai pavykti ir su kokoso pienu. Beje, minėti puslapiai siūlo papildomai pagal skonį įdėti cukraus arba kondensuoto pieno, tačiau mano galva, persimonų pudingui saldumo užtenka ir be papildomų saldiklių.
Reikės:
- persimonų
- pieno
Gaminame greitą desertą – persimonų pudingą iš 2 ingredientų:
1. Persimonus nuplauname, nusausiname ir aštriu peiliu nupjauname jų viršūnę – bus deserto dangtelis.
2. Atsargiai peiliuku apipjauname persimonų minkštimą palikdami apie 1–1,5 cm nuo krašto. Minkštimą dailiai išskobiame ir sutriname į vientisą masę virtuvės kombainu.
3. Į persimono masę pilame perpus mažesnį pieno kiekį – aš iš 3 mažų persimonų sumaliau 200 ml masės, tad pieno pyliau 100 ml. Viską vėl gerai išsukame iki vientisos masės. Pripildome ja persimonų indelius ir paliekame bent kelioms valandoms, o geriausia – per naktį šaldytuve sustingti. Desertas laikomas šaldytuve ir valgomas tą pačią arba sekančią dieną po to, kai pagamintas.
Man labai patinka, kad tai desertas, kuriam net ir atskirų indelių nereikia – persimonų pudingą kiekvienas gali pasiimti į rankas, suvalgyti šaukšteliu, o po to dar ir patį persimoninį indelį sušveisti!
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą