pyragas vaiko gimtadieniui su m&m's ir šokolado gabaliukais

Pyragas vaiko gimtadieniui – su m&m’s ir šokolado gabaliukais

Pyragas vaiko gimtadienyje, jei jis ne šiaip eilinis pyragėlis, o superpyragas, gali drąsiai užimti garbingą torto vietą. Šiandieninis herojus – sausaininės tešlos pyragas su m&m’s saldainiais ir šokolado gabalėliais neginčijamai  priklauso superpyragų kastai – spalvingas, gardus, turtingas mažų žmonių geidžiamais dalykais. Vaikai tikrai nesupyks gavę jo vietoje torto – manoji Nida vos paragavusi jį savajam gimtadieniui užsisakė.

Mamoms apie tokį vaikiško torto variantą ypač verta pagalvoti vasarai artėjant – jis neriebus, kaitroje netirpsta, švenčiant gamtoje nepamainomas – dailiai susipjausto ir gali būti valgomas tiesiog iš rankų – jokių rūpesčių dėl lėkštučių ir šaukštelių. Be viso to dar ir paprastai bei greitai pagaminamas.

O bene šauniausia, kad į pyragą galime dėti įvairių saldainių kombinacijų (Milka, Snickers, Mars, Twix, MilkyWay ir panašūs šokoladukai čia tinka kuo puikiausiai), tokiu būdu pripildydami jį sukaktuvininko mėgstamiausiais. Juk toks ir turi būti vaiko gimtadienio pyragas –  kupinas pačių trokštamiausių dalykų.

Ir dar – šis kepinys toks linksmas, margas ir spalvingas, kad tikrai gali būti pakviestas ir ant artėjančių Velykų stalo!

pyragas vaikams geriausi receptai

 12-14 valgytojų:

  • 170 g sviesto – kambario temperatūros
  • 150 g rudo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio – kambario temperatūros
  • 1 kiaušinio trynio – kambario temperatūros
  • 320 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai)
  • 100-150 g pieniško arba kito mėgstamo šokolado galima su įdaru ir kelių skirtingų rūšių
  • 100-120 g  M&M’s saldainių

Kepame pyragą vaiko gimtadieniui su m&m’s ir šokolado gabaliukais:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Maždaug 22 cm skersmens apvalią pyrago ar torto formą lengvai patepame riebalais.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

3. Sviestą plakame eletriniu plakikliu apie 2 minutes kol taps minkštas ir purus. Įberiame cukrų ir dar plakame apie 1 minutę. Įmušame kiaušinį ir kiaušinio trynį, suberiame maltą vanilę ir vėl išplakame.

4. Į sviesto-cukraus-kiaušinių masę suberiame miltų mišinį, išmaišome šaukštu ir išminkome rankomis.

5. Šokoladą sulaužome netaisyklingais gabalėliais, sumaišome su  m&m’s. 2-3 šaukštus šio mišinio atsidedame pyrago viršui papuošti, o likusius įmaišome į tešlą – tai geriausia daryti su gumine mentele.

6. Sukrečiame pyrago tešlą į paruoštą formą, išlyginame paviršių ir ant jo suberiame atsidėtus šokolado gabaliukus ir m&m’s. Švelniai įspaudžiame juos pyrago paviršiuje, tačiau nepersistengiame, kad nenugrimztų.

7. Pyragą kepame karštoje orkaitėje 25-35 minutes kol švelniai paruduos. Praėjus  pirmoms 15 minučių kepimo, pyragą apdengiame folijos lakštu, kad paviršius pernelyg neapskrustų. Iškeptą atvėsiname ant grotelių.

Pyrago vaiko gimtadieniui tešlą galime pasigaminti ir prieš parą – tik nedėkime į ją saldainių, o laikykime šaldytuve. Ištraukę 15 minučių prieš kepimą, įmaišykime m&m’s ir šokolado gabaliukus.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

4 Responses

  1. Rasa Rasimaitė-Imhof
    |

    Sveiki,
    Ar galima kepti iš dvigubos normos 26 cm skersmens kepimo formoje? Ar iškeps vidus? 🤔

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Rasa, aš gal daryčiau iš pusantros porcijos – tada tikrai turėtų viskas iškepti 😉

  3. Vaida
    |

    Sveiki, o koke funkcija naudojate orkaiteje?

  4. Alvilė
    |

    Sveiki, Vaida, orkaitės funkcija – su vėjeliu (ventiliatoriumi).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *