Sausainiai Helovinui, žavūs vaiduokliukai – jei sukate galvą, kuo saikingai pašiurpinti vaikus. Iškepti juos paprasta ir apsieisime be specialių formelių. Tereikia dažnuose namuose aptinkamos širdelės formos sausainių pjaustyklės.
Sausainiams tešlą galite naudoti ir savo mėgiamą, tiks bet kuris variantas trapios, lengvai iškočiojamos tešlos. Mano siūlomas – sviestinė. Patogu, kad iš jos iškepti sausainius galime ir keliomis dienomis anksčiau bei palikt laukti šventės sandariai uždarytus. Pertepimui uogienę rinkausi aviečių, tačiau čia taip pat galime improvizuoti ir rinktis mėgstamus skonius.
Reikės:
- 240 g miltų
- 120 g sviesto
- 120 g cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- žiupsnelio druskos
- kelių šaukštų uogienės
Sausainiai Helovinui – kepame vaiduokliukus:
1.Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės, dedame trynius, įberiame druską ir dar išsukame.
2. Miltus beriame į dubenį, padarome juose duobutę, į ją sukrečiame sviesto, trynių ir cukraus masę, sumaišome ir greitai išminkome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai.
3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.
4. Iškočiojame tešlą iki 0,8–1 cm ir išpjaustome širdelės formos sausainukus. Pjauname kiekvieną per pusę – vienai puselei šiaudeliu suformuojame akis ir pailgą burną, kitą puselę paliekame tokią, kokia yra. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8–12 minučių, kol gražiai pageltonuos.
5. Iškeptus sausainius kiek atvėsiname, ant lygių puselių vidurio tepame apie 1/3 šaukštelio uogienės ir ant viršaus užklijuojame puselę su vaiduokliuko veidu. Baigę formuoti sausainius Helovinui, pabarstome cukraus pudra – ūūū, vaiduokliukai saldžioje pūgoje!
© Tekstas ir nuotraukos Alvilės Rimaitės
Daugiau idėjų:
Parašykite komentarą