sausainiai u pabarstukais pats tas vaiko gimtadieniui

Sausainiai su pabarstukais – pats tas gimtadieniui!

Dar vienas pavyzdys, kaip iškepti akį traukiančius sausainius be specialių pjaustyklių – paprasta sviestinė tešla, supjaustyta lazdelėmis ir puošta šokoladu bei pabarstukais gali virsti dailiais, spalvingais kepiniais. Tokiems margučiams tikrai negėda vaiko gimtadienyje pasirodyti – mažuosius jie traukia it magnetas. Be to, spalvingos lazdelės dar ir labai skanios ir tinka nevalgantiems kiaušinių. Šią idėją drąsiai traukiu į ypatingai nusipelnančių mamų dėmesio sąrašą: darbo nedaug – gardūs margi įspūdžiai garantuoti!

Sviestinė tešla – kepiniai vaikams

3 didelėms skardoms:

  • 220 g kambario temperatūros sviesto
  • 100 g cukraus
  • 320 g miltų
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai pieno
  • 1/2 šaukštelio maltos vanilės
  • 100 g juodo šokolado
  • pabarstukų

Kepame sausainius su pabarstukais vaiko gimtadieniui:

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir malta vanile.

2. Kitame inde išsukame sviestą kartu su cukrumi iki purios vientisos masės. Įberiame miltų mišinį, pamaišome šaukštu, pilame pieną, dar pamaišome šaukštu, po to, sparčiai išminkome rankomis. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.

3. Iškočiojame tešlą į maždaug 3 mm storio lakštus ir peiliu ar picos rateliu supjaustome 1,2 cm pločio ir 10 cm ilgio lazdelėmis. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir įstatome 5 minutėms į šaldiklį arba 20-30 minučių į šaldytuvą – pašaldyti sausainiai iškeps lygesni.

4. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Kepame sausainius 7-12 minučių iki gražiai pagels (neperkepkime!), pusei kepimo laiko praėjus galime apversti, kad apkeptų tolygiau. Iškeptus atvėsiname.

5. Į šaldytuvą įstatome skardą, išklotą kepimo popieriumi – čia dėsime sausainius sustingti. Juodą šokoladą ištirpiname vandens vonelėje, pasiruošiame pabarstukus. Merkiame kiekvieno sausainio maždaug trečdalį į tirpintą šokoladą, šaukšteliu nubraukiame jo perteklių, apiberiame pabarstukais ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės; recepto šaltinis: justataste.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *