šokoladainis kalėdoms arba elniukai eglutės ir kiti vaikų džiaugsmai

Šokoladainis Kalėdoms, arba elniukai, eglutės ir kiti vaikų džiaugsmai

Šokoladainis vaikams ir šiaip yra tikras džiaugsmas: sodrus, klampus, gardus – tikras šokoladinių pyragų karalius. O jei norime, kad mažieji visai iš koto išvirstų –  žiemos šventėms šokoladainį galime paversti simpatiškais elniukais ir eglutėmis. Tereikia pyragą supjaustyti trikampiais gabalėliais ir padekoruoti sūriomis lazdelėmis ir  m&m’s saldainiais.

Patį šokoladainį galite gaminti ir pagal savo mėgstamą receptą, maniškis šiuo atveju vertas dėmesio dėl to, jog tikrai gerai pjaustosi.

Šokoladainiui:

  • 200 šokolado
  • 220 sviesto
  • 200 cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 280 miltų
  • 2 šaukštai kakavos
  • žiupsnis druskos

Elniukams:

  • raudonų m&m’s saldainių
  • kelių gabalėlių balto šokolado
  • pusės gabalėlio juodo šokolado
  • sūrių lazdelių

Eglutėms:

  • spalvotų m&m’s saldainių
  • kelių gabalėlių balto šokolado
  • sūrių lazdelių

Gaminame šokoladainį vaikams – elniukus ir eglutes:

1. Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių. Stačiakampę kepimo formą lengvai patepame riebalais ir išklojame suglamžytu, kad geriau priglustų, kepimo popieriumi.

2. Ant puodo su verdančiu vandeniu statome mažesnį indą taip, kad jo dugnas būtų vos virš vandens. Į šį indą dedame gabalėliais sulaužytą šokoladą ir supjaustytą sviestą ir, maišydami, ištirpiname iki vientisos masės, nukeliame nuo ugnies.

3. Kitame inde sumaišome miltus su kakava ir žiupsneliu druskos.

4. Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi. Pilame į juos šokolado-sviesto masę ir išmaišome. Beriame miltų mišinį ir vėl išmaišome iki vientisos, gana tirštos masės.

5. Pilame tešlą į paruoštą formą, paskirstome tolygiai ir kepame apie 25-30 minučių – labai svarbu šokoladainio neperkepti, todėl traukiame, kol jis dar drėgnokas. Paliekame atvėsti. Palaikome kelias valandas, o geriausia – per naktį, šaldytuve, uždengę maisto plėvele.

6. Šokoladinį pyragą supjaustome vienodais trikampiais. Vandens vonelėje ištirpiname kelis gabalėlius (apie 15 g)  balto ir pusę gabalėlio (apie 2 g) juodo šokolado. Baltu šokoladu priklijuojame elniukams nosytes, bukuoju medinio iešmelio galu nupiešiame akytes, šaukšteliu – eglučių girliandas. Priklijuojame  m&m’s saldainius, įsmeigiame elniukams ragus, eglėms – kamienus ir juodu šokoladu nupiešiame elniukų akių vidurį. Statome bent 10 minučių į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

Šokoladainį vaikų žiemos gimtadieniams ar Kalėdoms galime puošti įvairiai – eglėms kotus padaryti iš raudonmargių kalėdinių saldaininių lazdelių ar tamsaus šokolado gabalėlio, vietoje m&m’s naudoti pabarstukus.

 

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *