šokoladinės garanų skrybėlės iš helovino saldumynų serijos

Šokoladinės raganų skrybėlės – iš Helovino saldumynų serijos

Jei norite padaryti įspūdį Helovino vakarėlio dalyviams, ar rengiate vaikams šventę Hario Poterio tema, galite imtis šokoladinių burtininkų skrybėlių gamybos. Jos išties stebuklingos – prakandęs kraštą randi mėgstamų saldainių saują – tikri burtai!

Apie valgomų skrybėlių medžiagas. Skrybėlės pagrindas yra pirktinis vaflinis ragelis ledams. Jų tikrai galima rasti mūsų prekybos centruose net ir ne ledų sezono metu. Paprasčiausia, jei pavyktų nusipirkti tamsaus vaflio ragelių – tada skrybėlių nereikėtų šokoladuoti, tereiktų priderinti tinkamos spalvos sausainius. Aš pirkau dažniausiai aptinkamus šviesius ledų ragelius ir žemiau paaiškinsiu, kaip jie šokoladuojami. Sausainius rinkitės kiek platesnio diametro nei ledų ragelio viršus. Kad išlindę sausainio kraštai sudarytų skrybėlės brylių.
Tirpintas šokoladas, net ir sustingęs, kiek tepa pirštus. Tai truputį nepatogu pripildant ragelius saldainiais ar vaikams valgant ragelius. Norint to išvengti, skrybėles galime gausiai apibarstyti pabarstukais, kokoso drožlėmis ar smulkintais kepintais žemės riešutais.

helovynas receptai idėjos

Reikės:

  • Ledų ragelių
  • Tinkamo dydžio sausainių
  • Juodo šokolado
  • Mėgstamų smulkių saldainių skrybėlėms užpildyti
  • Guminukų juostelėmis skrybėlių kaspinams
  • Pabarstukų, kokoso drožlių ar smulkintų riešutų (nebūtinai)

Gaminame šokoladines raganų skrybėles – Helovino saldumynus:

1. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir beriame į indą, kurį statome ant didesnio indo su verdančiu vandeniu. Maišydami šokoladą ištirpiname.

2. Ledų ragelius po vieną pamauname ant šakutės ir laikydami virš indo, šaukštu apliejame tirpintu šokoladu taip, kad ledų ragelių išorė pilnai pasidengtų šokoladu. Šokolado perteklių atsargiai nubraukiame. Jei naudojame kuriuos nors pabarstukus, apibarstome jais ragelius.

3. Šokoladuotus ledų ragelius, nenuimdami jų nuo šakučių, sustatome į aukštesnį puodelį ar stiklinę ir paliekame šaldytuve kol sustings (apie 20–30 minučių). Tirpinto šokolado likučius pasiliekame – jais prie skrybėlių klijuosime sausainius ir guminukų juosteles.

rageliai ledams receptai

4. Šokoladui sustingus, ragelius pripildome smulkiais saldainiais. Tirpinto šokolado likučiais patepame ragelio viršų ir užklijuojame sausainį. Ragelį virš sausainio vėl švelniai patepame tirpintu šokoladu ir apsukame guminuko juostele it kaspinu. Valgomos skrybėlės pagamintos!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *