sveikas vasaros desertas paruošti itin paprasta

Sveikas vasaros desertas – paruošti itin paprasta!

Sveikas vasaros desertas, kurį paruošime vos per kelias minutes. Na gerai, tada reikės kantrybės kelias valandas, kol užšals. O tada… tada turbūt pasigailėsime, kad negaminome dvigubos porcijos iš karto! Šaldytas jogurtas su uogų ir riešutų pabarstukais – itin universalus karštomis dienomis. Jis gali ir sveikesnių ledų vaidmens imtis, vasaros rytmetį ant pusryčių stalo atsidurti ar kaitrią popietę palaikyti draugiją kavos puodeliui. Jo atsargos šaldiklyje turi tik vieną trūkumą – greitai tirpsta.

Apie sudėtines dalis. Aš šaldytą jogurtą gaminau su braškėmis, šilauogėmis ir pistacijų riešutais. Jis ne tik labai gardus, bet ir dailiai atrodo.

sveiki ledai vaikams

Tačiau variantų čia gali būti daug. Galima pasitelkti įvairius vaisius ir uogas, tiek šviežius, tiek šaldytus (pastarųjų spalvos bus blankesnės). Riešutus galime keisti čija sėklomis, granola, kokoso ar migdolo drožlėmis. Trumpai tariant, galime žaisti įvairiais skoniais ir sveiką vasaros desertą kaskart valgyti vis kitokį. Liepos 6-ai desertas gali ir trispalvės spalvomis nusidažyti: mangas, kivis, braškės.

Jogurtas – naudoju graikišką 10 proc. riebumo jogurtą, man patinka jo klampumas, tirštumas, maistingumas ir skonis. Tačiau kitoks jogurtas šioje vietoje taip pat tiks. Jogurtą galime saldinti – klevų sirupu ar cukraus pudra, galime (ypač jei naudojame saldesnius vaisius) to ir nedaryti. Pasirinkime patys.

Kepimo popierius – naudojant kokybišką jis labai gražiai nusiima nuo paruošto skanėsto. Jei popierius nusiima sunkiau, galime iš kitos skardelės pusės atsargiai nulieti karšto vandens srovele, kad atliptų.

Reikės:

  • graikiško ar kito jogurto
  • uogų, vaisių
  • riešutų
  • klevų sirupo ar cukraus pudros (nebūtinai)
  • lašo vanilės esencijos (nebūtinai)
Sveikas vasaros desertas – receptas:

1. Graikišką jogurtą sumaišome su klevų sirupu ar cukraus pudra, jei norime – įlašiname vanilės esencijos.

2. Į kepimo popieriumi įtiestą skardelę pilame jogurtą ir tolygiai paskirstome. Pabarstome uogomis ir riešutais. Dedame į šaldiklį.

3. Jogurtas užšąla per 3–4 valandas. Ištraukę sulaužome jį rankomis arba supjaustome aštriu peiliu. Sudedame į sandarią dėžutę ir laikome šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Sveikas vasaros desertas valgomas iš karto išėmus iš šaldiklio, nes pabuvęs šiltai jogurtas tirpsta. Valgyti patogu apvyniojus to paties kepimo popieriaus skiaute ar su šaukšteliu iš lėkštutės.

 

 

© Tekstas ir nuotraukos Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *