įvairių uogų pyragas

Įvairių uogų pyragas – vasaros džiaugsmas!

Įvairių uogų pyragas – tikras vasaros džiaugsmas ir puikus būdas suvalgyti kuo daugiau mums taip naudingų gamtos gėrybių. Tai ir nuostabus kelias sunaudoti šaldytų uogų likučius – juk dabar pats metas atlaisvinti šaldiklį naujam derliui. Pyragas valgomas iš lėkštutės, su šaukšteliu, nes viršus – pyraginis, o apačia – pilna pilna uogų.

įvairių uogų pyragas receptas

Įvairiu uogų pyragas gali būti kepamas su plačiausiu asorti. Aš dėjau šaldytas bruknes, medlievas, juoduosius serbentus, saują braškių.

receptai iš uogų

Tačiau čia puikiai derės ir raudonieji serbentai, agrastai, avietės, gervuogės, mėlynės, spanguolės, aronijos. Jei turime abrikosų ar slyvų, juos taip pat galime iškomandiruoti į pyragą. Puiku tai, kad keičiant įdaro sudėtį pagal sezoną ir turimas gėrybes, įvairių uogų pyragas kaskart suskambės naujomis skonio natomis. Įdarui skirtą cukraus kiekį berkime atsižvelgdami į naudojamų uogų saldumą. Pyragą puikiai papildo mėtos – naudoju savo auginamas švelniąsias Mojito mėtas, tačiau ir kitos rūšys tikrai tiks.

Reikės:

  • 600–700 g įvairių uogų
  • 1 didelės kriaušės (stambiai pjaustytos)
  • 1 obuolio (tarkuoto)
  • kelių šakelių mėtų
  • 3–4 šaukštų cukraus
  • 1/3 šaukšto balzaminio acto
  • 150 g atšaldyto sviesto
  • 230 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 70 g cukraus
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 150 ml kefyro

Apie miltus – galime naudoti įprastus aukščiausios rūšies kvietinius, tačiau šiame kepinyje puikiai tiks ir sveikesni pilno grūdo bei speltos miltai.

Įvairių uogų pyragas – receptas:

1.Uogas ir vaisius su cukrumi suberiame į puodą, pilame balzaminio acto šlakelį ir suberiame smulkiai pjaustytas mėtas. Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol užvirs ir uogos paleis sultis. Supilame į kepimo formą.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Į gautą mišinį stambia tarka sutarkuojame sviestą ir išmaišome pirštais, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Suberiame cukrų, išmaišome. Supilame kefyrą ir vėl viską išmaišome. Gauname tirštą tešlą.

3. Krečiame tešlą ant uogų mišinio ir rankomis paskirstome, kad dengtų visą paviršių. Tolygiai nepasiskirstys – vienur bus ploniau, kitur – storiau, bet taip ir turi būti.

4. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30–40 minučių, kol paviršius gražiai paruduos. Įvairių uogų pyragas itin skanus karštas su vaniliniais ledais. Tačiau ir atvėsęs, be papildomų pagardų – tikrai puikus.

© Nuotraukos ir tekstas Alvilės Rimaitės

Taip pat skaitykite:

„Medlievų pyragas“
„Tarta su uogomis“

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *