sveikesni naminiai snickers batonėliai gimtadienio mugė

Sveikesni naminiai „Snickers“

Mažiems ir dideliems „Snickers“ saldainių mėgėjams – sveikesnė šokoladinių batonėlių alternatyva! Didžiausias skanumas čia yra įdaras, darniai apjungiantis džiovintų datulių saldumą su sūrstelėjusiais kepintais žemės riešutais. Patikėkite, derinys – nepakartojamas! Šokoladuoti jį galima keliais būdais, aš pristatau du skirtingus – greitesnį ir sveikesnį.

Abiem būdais ruoštus sveikesnius „Snickers“ laikome šaldytuve – smaguriauti galėsime visą savaitę!

12 batonėlių reikės:

  • 24 datulių
  • 3/4 stiklinės kepintų sūdytų žemės riešutų
  • 100 g juodo kokybiško šokolado
  • 1-2 lašų neutralaus skonio (rapsų, saulėgrąžų aliejaus)

 

Gaminame naminius „Snickers“ saldainius I (greitesniu) būdu:

1. Datules nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir pamirkome 5-10 minučių. Gerai nusausiname ir sumalame virtuvės kombainu aštriais peiliais iki košės konsistencijos. Šaukštu įmaišome skrudintus žemės riešutus ir prasukame kombainu pusę apsisukimo – daugiau jokiu būdu nesukime, nes riešutai susimals per smulkiai.

2. Sudrėkintomis rankomis iš gautos masės formuojame batonėlius, juos tvirčiau paspaudžiame ir dedame ant kepimo popieriumi iškloto indo lygiu dugnu.

3. Dedame į šaldytuvą sutvirtėti, per tą laiką ant nedidelės ugnies ištirpiname šokoladą, įlašiname 1-2 aliejaus, išmaišome. Traukiame batonėlius iš šaldytuvo ir šaukštu apliejame tirpintu šokoladu. Aš batonėlių apačią palieku nešokoladuotą, tačiau norint, batonėlius galima šokoladuoti iš visų pusių. Statome į šadytuvą ir paliekame 15 minučių sustingti.

4. Kad šokoladas neteptų rankų, kiekvieną batonėlį galime įvynioti į kepimo popieriaus skiautelę.

 

 15 saldainių reikės:

  • 24 datulių
  • 3/4 stiklinės kepintų sūdytų žemės riešutų
  • 80 ml tirpinto kokosų aliejaus
  • 1/3 stiklinės natūralios kakavos miltelių
  • 2 šaukštelių klevų sirupo (galima keisti agavos sirupu arba cukraus pudra)
  • silikoninės mini keksiukų formos

Gaminame naminius „Snickers“ saldainius II (sveikesniu) būdu:

1. Sumaišome tirpintą kokosų aliejų su kakava ir sirupu iki vientisos masės, ji gausis gana skysta. Pilame po šaukštelį į mini keksiukų formeles, kad pasidengtų dugnas. Dedame į šaldiklį, kol paruošime įdarą, likusią kakavos masę pasiliekame.

2. Datules nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir pamirkome 5-10 minučių. Gerai nusausiname ir sumalame virtuvės kombainu aštriais peiliais iki košės konsistencijos. Šaukštu įmaišome skrudintus žemės riešutus ir prasukame kombainu pusę apsisukimo – daugiau jokiu būdu nesukime, nes riešutai susimals per smulkiai.

3. Traukiame iš šaldiklio keksiukų formą su sustingusiais „padukais“, ant kiekvieno jų dedame po gerą šaukštelį datulių-riešutų įdaro, ant viršaus pilame po 1-2 šaukštelius kakavos masės, kad padengtų įdarą. Vėl statome į šaldiklį – maždaug 15 minučių. Kad saldainiai neteptų rankų, kiekvieną galime įdėti į mini keksiukų sijonėlį.

4. Gaminant šiuo būdu, forma būtina, nes kakavos masė gaunasi skysta. Jei neturite silikoninės mini keksiukų formos, galite gaminti vientisą skanumyną, suslėgdami jį į kepimo indą ir apliedami kakavos mase. Šaldiklyje sustingusį skanėstą teliks supjaustyti gabalėliais.

Naminiams „Snickers“ žemės riešutus aš pakepinu pati – išmaišau juos su nedideliu druskos kiekiu ir siunčiu į 200 laipsnių karštumo orkaitę iki kol gražiai paruduos. 

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

2 Responses

  1. Dovilė
    |

    Sveiki. Man gavosi labai minkšti… 🙁 Datulių košė, šokoladas vieną pusę gelbsti, brt kita limpa prie pirštų kaip košė 🙂

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Dovile, nežinau ką tiksliau patarti, nes nežinau, kuriuo būdu gaminote. Bet kuriuo atveju, manyčiau, jog didesnis kiekis riešutų gali sutvirtinti skanėstą. Gal Jūsų turimos datulės buvo didesnės ir tokiu atveju jų proporcija su riešutais gavosi kitokia nei mano gaminta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *