trispalvės vaišės arba naminiai ledai liepos 6-ajai

Trispalvės vaišės arba naminiai ledai liepos 6-ajai

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, arba kitaip – Valstybės diena jau visai čia pat, todėl turime puikią progą pasigaminti trispalves vaišes. Panašu, kad liepos 6-oji nestokos šilumos, todėl šiandien Gimtadienio mugėje – trispalviai ledai, kuriuos labai nesunkiai galime pagaminti savo šeimai – papuošti, pasaldinti ir suteikti gaivumo mūsų puikiai šventei.

patriotiškumo ugdymas vaikams

Apie saldumą – ledus galime gaminti vien tik iš vaisių bei uogų, bus super sveikuoliškas desertas. Tačiau, patirtis rodo, kad vaikai, o dažnaiausiai ir ne tik vaikai, iš ledų tikisi ne tik gaivumo, bet ir saldumo. Todėl siūlau ledus pasaldinti pagal savo skonį kondensuotu pienu (jis kartu suteiks ledams puikią tekstūrą) arba tiesiog cukrumi. Saldinti galime ir bananu, tačiau jei daugiau jo dėsime, spalvos bus blyškesnės.

mango kivių braškių naminiai ledai receptas

Apie kiekius. Iš vieno mango vaisiaus pagaminsime maždaug 200 ml ledų. Iš vieno kivio – 50–60 ml ledų; 15 vidutinių braškių – 120 ml ledų.

Reikės:

  • Geltonai – mango vaisiaus
  • Žaliai – kivio
  • Raudonai – braškių
  • Saldinimui: kondensuoto pieno arba cukraus

Gaminame trispalves vaišes – ledus liepos 6-ajai

1. Vaisius nuplauname ir nusausiname.

2. Maža elektrine trintuve sutriname mangą, jei norime – pasaldiname ir išmaišome. Gautą tyrę supilstome į ledų indelius ir užšaldome.

3. Maža elektrine trintuve sutriname kivius, jei norime – pasaldiname ir išmaišome. Gautą tyrę supilstome į ledų indelius ir užšaldome.

4. Maža elektrine trintuve sutriname braškes, jei norime – pasaldiname ir išmaišome. Gautą tyrę supilstome į ledų indelius ir užšaldome.

Naminius trispalvius ledus šaldome bent 2 valandas, prieš išimdami iš plastikinių formelių palaikome kelias sekundes iš visų pusių po karšto vandens srove, taip ledai lengviau išsiims.

Jei norime labai mandrų trispalvių ledų, galime žaist ir gaminti visas 3 spalvas vienam indeliui. Tokiu atveju reikėtų į ledų formelių apačią dėti mangą, pašaldyti bent 30 minučių, tada ištraukti ir supilti sluoksnį žalios – trintus kivius. Vėl pašaldyti 30 minučių ir supilti likusį – raudoną braškių sluoksnį. Tada smeigti pagaliuką ir viską pašaldyti dar mažiausiai 1 valandą.

Smagios, saulėtos ir gaivios liepos 6-osios!!!

naminiai vaisiniai ledai receptas

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *