trupininis obuolių ir varškės pyragas gimtadienio mugė

Trupininis obuolių ir varškės pyragas – atskubančiam rudeniui pasveikint

Trupininis obuolių ir varškės pyragas yra tikra kepinių klasika – populiarus, daugelio labai mėgstamas, šventėse džiaugsmingai sutinkamas. Mažesnių vaikų gimtadieniuose puikiai pakeičia net patį tortą, o pasveikinti atskubantį rudenį, naujų Mokslo metų pradžią atšvęsti, jis tinka kaip niekas kitas. Minkštas, saikingai drėgnas ir traškus, obuoliais bei cinamonu apsisiautęs – kaip švelni sodraus, auksinio rudens diena, pasimėgaukime juo!

Trupiniams:

  • 360 g miltų
  • 120 g cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 250 g šalto sviesto

Obuolių įdarui:

  • 3-4 didesnių obuolių
  • 1-2 šaukštai cukraus
  • 1,5 šaukštelio cinamono

Varškės įdarui:

  • 500 g pusriebės (9 proc. riebumo) varškės
  • 60 g cukraus
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 200 ml graikiško jogurto
  • 3 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos

 

Gaminame trupininį obuolių ir varškės pyragą:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Kepimo formą lengvai patepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame į juos kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais arba kombainu sutriname iki vientisų drėgnų trupinių. Beriame cukrų, cinamoną ir išmaišome. Kol ruošime įdarus, trupinius įstatome į šaldytuvą.

3. Obuolius supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Cukraus kiekį reguliuojame priklausomai nuo obuolių rūgštumo.

4. Dedame visus varškės įdarui skirtus produktus į dubenį ir išmaišome. Graikišką jogurtą galime keisti 30 proc. riebumo grietine. Gautą masę pertriname kombainu arba per sietelį, kad varškės sluoksnis gautųsi glotnesnis.

5. Traukiame trupinius iš šaldytuvo, beriame du trečdalius į paruoštą kepimo formą ir paskirstome tolygiai. Ant viršaus kuo glaudžiau sudedame obuolių skilteles, ant jų pilame varškės įdarą, tolygiai apibarstome likusiais trupiniais ir šauname į orkaitę.

6. Kepame 50-60 minučių, kol paviršius dailiai paruduos. Iškepusiam leidžiame atvėsti, supjaustome ir skanaujame. Trupininis obuolių ir varškės pyragas labai skanus ir kitą dieną, bet atvėsusį laikykime šaldytuve, o prieš patiekdami leiskime valandžiukę apšilti kambario temperatūroje.

Nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *