Mano Viliukas – visiškas saldžiavalgis, ypač tai akivaizdu per šventes: kai kur nors svečiuojamės, sugeba išnykti tartum dūmas ir jo šviesų veidelį vėl išvystame tik ant stalo išsirikiavus saldumynams. Yra vos vienas kitas normalaus maisto šventinis patiekalas, kuris gali tikėtis Viliaus dėmesio. Vienas jų – kalakutienos salotos. Nieko nuostabaus – jos tikrai labai gardžios ir ant stalo paprastai ilgai neužsibūna.
Man kalakutienos salotos pačios skaniausios, kai ruošiamos su marinuotais arba raugintais agurkais, tačiau mano vaikai mieliausiai jas valgo su šviežiais. Kalakutieną salotose drąsiai galime keisti vištiena, o norint, kad salotos būtų skalsesnės, turėtų daugiau apimties, į jas įplėšykime icebergo ar kitų, traškių salotų.
Reikės:
- 400 g virtos kalakutienos filė
- 8-10 šaukštų majonezo
- 4 marinuotų, raugintų arba šviežių agurkų
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 4 pomidorų
- druskos, pipirų
Gaminame vaikų mėgstamas kalakutienos salotas:
1. Virtą kalakutieną supjaustome didokais kubeliais (apie 1,5 cm), agurkus suraikome plonomis riekutėmis arba pagaliukais, gana stambiai supjaustome kiaušinius ir pomidorus. Viską sumaišome su majonezu, pagardiname druska ir pipirais.
2. Statome 1 valandai į šaldytuvą, kad atšaltų.
3. Vaikų mėgstamas kalakutienos salotas patiekiame salotinėje, išklotoje salotų lapais.
Parašykite atsiliepimą