vaišės helovinui picos moliūgai

Vaišės Helovinui – picos moliūgai

Pica vaikų šventėse visada laukiama ir geidžiama, bet kartais galime pažaisti ir iškepti ją kitokią nei įprastai. Kai ruošiamos vaišės Helovinui ar rudens gimtadieniui, picai suteikime išraiškingą daržo karalių moliūgų formą. Džiaugsmo porcija bus dar didesnė!

Tokius picos moliūgėlius mažiems žmonėms patogu valgyti – jie it nesaldžios bandelės ar pikantiški pyragėliai su viduje laukiančiu įdaru. Jį galime gaminti įvairų, kaip ir kepdami įprastą picą. Aš rinkausi pomidorų padažą, mocarelos sūrio mini rutuliukus ir vytintą kumpį. Patys skaniausi moliūgai, toks buvo šeimos įvertinimas.

14–15 moliūgų reikės:

Picos tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų,
  • 2 šaukštelių sausų mielių,
  • 1 šaukštelio cukraus,
  • 1,5 šaukštelio druskos,
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 300 ml vandens (geriau apyšilčio).

Įdarui:

  • 8 šaukštai pomidorų padažo arba kečupo
  • 30 g vytinto kumpio
  • 15 mažų mocarelos sūrio rutuliukų

Papuošimui:

  • 1 kiaušinio ir 1-2 šaukštų vandens
  • 2-3 sūrių lazdelių.

Apie gaminimą. Picos moliūgams suformuoti reikalinga virvutė. Ji turi būti tinkama maisto gamybai ir atspari karščiui. Moliūgėlius pagaminti reikia daugiau darbo ir kruopštumo nei kepant įprastą picą. Norėdami sutaupyti laiko, galime kepti iš pirktinės tešlos. Nesistenkime moliūgus suformuoti labai taisyklingus. Kreivi ir gumbuoti – dar gražesni, juk ir darže jie dažnai užauga būtent tokie. Taip pat nepergyvenkime jei kepant kiek pratekės įdaras – moliūgėliai vis tiek bus labai gardūs.

Gaminame picos tešlą:

1. Miltus sumaišome su mielėmis, beriame druską ir cukrų.

2. Vandenį sumaišome su aliejumi, pilame ant miltų mišinio ir suminkome į vientisą tešlą. Uždengiame ir statome šiltai 1–2 valandoms pakilti.

3. Pakilusią tešlą paspaudome išleisdami orą ir leidžiame dar 15–30 minučių pakilti.

Kepame picos moliūgus:

1. Tešlą iškočiojame ir formele ar apverstu indu išpjaustome maždaug 10 cm skersmens skritulius. Kiekvieną jų dar vos vos pakočiojame į visas puses.

2. Ant skritulio tepame apie 0,5 šaukšto pomidorų padažo, dedame kumpio ir sūrio rutuliuką. Tešlos kraštus labai gerai sulipiname ir suformuojame daugmaž apvalų kepinį.

3. Aprišame maistui tinkama virvele, padalindami kepinį į 8 dalis.

4. Kiaušinį lengvai išplakame su 1–2 šaukštai vandens ir juo patepame moliūgų šonus.

5. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių – kol moliūgai gražiai paruduos. Leidžiame kelias minutes atvėsti ir nuimame virvutes. Įsmeigiame kotelius iš sūrių lazdelių.

Vaišės Helovinui – picos moliūgai skaniausi karšti. Patogumo dėlei juos galime išsikepti iš anksto, o prieš paduodami į stalą pašauti į karštą orkaitę 2–3 minutėms. Labai gardu valgyti pamirkant į pomidorų padažą.

© Nuotraukos ir tekstas – Alvilė Rimaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *