ypatingai skanus tinginys su riešutais

Ypatingai skanus tinginys su riešutais

Tinginys su riešutais yra nuostabus dalykas vaikų šventėms. Greitai, tiesiog žaibiškai paruošiamas ir be galo populiarus mažų žmonių tarpe. Mano patirtis sako: tortą vaikai ne visada valgo, o štai tinginį, paprastai, sulesa iki trupinio. Todėl tikrai drąsiai galime šį skanėstą kelti ir ant torto pakylos, ypač, jei švenčiam gamtoje, žygyje.  Tinginį ir suvalgyti paprasčiau – lėkštutės ir šaukšteliai tikrai nebūtini. Gal tik labai karštą dieną gamtoje šis desertas gali kelti keblumų tepdamas pirštus, tačiau dažniausiai juk turime kur juos nusiplauti.

Tinginys su riešutais gali būti puikus pasirinkimas ir kai norime naminio pyrago savaitgaliui pasaldinti ar svečiams pavaišinti. Taip pat, tai yra tas receptas, kurio drąsiai gali imtis vyresnių klasių pradinukai ar vyresni vaikai. Tarkim, imti, ir pagaminti kaip valgomą dovaną Mamos dienai. Tik, žinoma, jį pasiruošti reikia iš vakaro, kad spėtų tinkamai sustingti.

Egzistuoja begalės tinginio recepto variacijų, manoji – paprasta ir labai gardi. Ypatingo skanumo man čia suteikia riešutai. Aš labiausiai mėgstu berti skrudintus lazdyno arba graikinius riešutus, tačiau tinka ir migdolai, skrudinti žemės riešutai, ar riešutų mišinys.

Kakava – rinkimės ją kokybišką. Nuo kakavos tinginio skonis priklauso stipriai.

Reikės:

  • 200 g sviesto
  • 1 indelio kondensuoto pieno
  • 3 šaukštų kakavos
  • 3 pakelių sausainių Gaidelis, Selga ar panašių
  • 2–3 saujų mėgstamų riešutų

Gaminame ypatingai skanų tinginį su riešutais:

1. Sausainius sulaužome gabalėliais. Sumaišome su riešutais.

2. Ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sumaišome jį su kondensuotu pienu. Beriame kakavą ir vėl viską sumaišome iki vienalytės masės.

3. Pilame gautą mišinį ant sausainių bei riešutų ir viską gerai išmaišome.

4. Gautą masę krečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, uždengiame kepimo popieriumi ir gerai paspaudžiame. Prislegiame kuo nors sunkesniu ir statome į šaldytuvą sustingti per naktį.

5. Sustingusį tinginį su riešutais traukiame iš šaldytuvo prieš pat patiekiant, supjaustome ir gardžiuojamės.

skanus tinginio receptas

© Nuotraukos Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *